Černý rýžový pudink

Černý rýžový pudink
Příprava: 60 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 4

Zdravý nákyp z černé rýže, který se hodí i k snídani nebo jako svačina. Potřebovat budete jen několik málo ingrediencí.

Ingredience

  • 100 g černé rýže
  • 175 ml kokosového mléka v plechovce
  • 250 ml vody
  • 1 a 1/2 PL kokosového cukru
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • sůl
  • šťáva z poloviny limetky
  • ovoce

Postup

  • V hrnci smíchejte černou rýži, kokosové mléko, vodu, cukr, zázvor a špetku soli.
  • Přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte 50 až 60 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá.
  • Odstavte z ohně a vmíchejte limetkovou šťávu.
  • Pře podávání ozdobte ovocem.

Tento pudink z černé rýže lze konzumovat teplý i studený. Kokosové mléko lze nahradit jinými rostlinnými alternativami, například mandlovým či sójovým.

Misky s pudinkem z rýže a ovocem.
zdroj: goodto.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.