Čerstvé ovoce s krémem z mascarpone

Čerstvé ovoce s krémem z mascarpone

Svěží jahody a borůvky v kombinaci s krémem z mascarpone a jogurtu dohromady tvoří lahodný nepečený dezert, jehož příprava je neuvěřitelně rychlá a jednoduchá.

Ingredience

Na ovocnou vrstvu:

  • 1 šálek čerstvých jahod, nakrájených na malé kousky
  • ½ šálku čerstvých borůvek
  • kůra z ½ citronu
  • 1 lžička citronové šťávy

Na krémovou vrstvu:

  • ½ šálku sýra mascarpone
  • ½ hrnku bílého řeckého jogurtu (nejlépe 0 % tuku)
  • kůra z ½ citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Ve střední misce smíchejte jahody, borůvky, citronovou kůru a citronovou šťávu.
  2. Dejte stranou.
  3. V jiné misce smíchejte mascarpone, jogurt, citronovou kůru, citronovou šťávu, med a vanilkový extrakt tak, aby vzniklá krémová směs.
  4. Ochutnejte a upravte sladkost či kyselost přidáním více medu nebo citronové šťávy podle vašich osobních preferencí.
  5. Vezměte dvě sklenice a navrstvěte ovoce a krém.
  6. Podávejte ihned nebo vychlazené.
Dvě sklenice s jahodami a borůvkami  v kombinaci s krémem z mascarpone a jogurtu servírované na dřevěném prkýnku s prostíráním.
www.yayforfood.com

Vyzkoušejte také naše lahodné recepty na dorty z krémového sýra mascarpone. Rozplynou se na jazyku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.