Svěží jahody a borůvky v kombinaci s krémem z mascarpone a jogurtu dohromady tvoří lahodný nepečený dezert, jehož příprava je neuvěřitelně rychlá a jednoduchá.
Ingredience
Na ovocnou vrstvu:
- 1 šálek čerstvých jahod, nakrájených na malé kousky
- ½ šálku čerstvých borůvek
- kůra z ½ citronu
- 1 lžička citronové šťávy
Na krémovou vrstvu:
- ½ šálku sýra mascarpone
- ½ hrnku bílého řeckého jogurtu (nejlépe 0 % tuku)
- kůra z ½ citronu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce medu
- ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Ve střední misce smíchejte jahody, borůvky, citronovou kůru a citronovou šťávu.
- Dejte stranou.
- V jiné misce smíchejte mascarpone, jogurt, citronovou kůru, citronovou šťávu, med a vanilkový extrakt tak, aby vzniklá krémová směs.
- Ochutnejte a upravte sladkost či kyselost přidáním více medu nebo citronové šťávy podle vašich osobních preferencí.
- Vezměte dvě sklenice a navrstvěte ovoce a krém.
- Podávejte ihned nebo vychlazené.
Vyzkoušejte také naše lahodné recepty na dorty z krémového sýra mascarpone. Rozplynou se na jazyku!