Červená čočková polévka s citronem

Červená čočková polévka s citronem

Uvařte si polévku z červené čočky s příměsí citronu. Pokud jej však nechcete, citron vynechejte.

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžička mletého černého pepře
  • 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru, nebo kostka bujónu
  • 2 hrnky vody
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 velká mrkev, oloupaná a nakrájená na kostičky
  •  Šťáva z 1/2 citronu, více podle chuti
  • Špetka nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  • Ve velkém hrnci zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte cibuli, česnek a restujte dozlatova, asi 4 minuty.
  • Vmíchejte rajčatový protlak, kmín, sůl, černý pepř a restujte ještě 2 minuty.
  • Přidejte vývar, 2 šálky vody, čočku a mrkev. Přiveďte k varu, poté částečně zakryjte hrnec a snižte teplotu a duste asi 30 minut, dokud čočka nezměkne.
  • Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl.
  • Pokud chcete, polévku rozmixujte tyčovým mixérem, aby byla krémová.
  • Poté vmíchejte citronovou šťávu a koriandr. Ihned podávejte.
čočková polévka z červené čočky
Zdroj: delishknowledge.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.