Na našem stole by rozhodně neměla chybět – pro zdraví je velmi prospěšná.
Navíc jde o lokální a cenově snadno dostupnou surovinu.
Že vás zrovna dvakrát neláká? Možná jste jen neochutnali tu správnou úpravu!
Podívejte se na těchto dvanáct receptů s červenou řepou a určitě si vyberete.
Naše recepty
9 důvodů proč jíst červenou řepu
- Řepa je doslova nabitá vitamíny a minerály – obsahuje velké množství vitaminu C a E, draslíku, manganu, vápníku a železa
- Má nízký obsah tuku, její konzumace je skvělá při redukční dietě
- Pomáhá snižovat krevní tlak
- Má protizánětlivé účinky
- Je skvělým zdrojem vlákniny, její konzumace pomáhá správnému fungování střev
- Výzkumy ukazují, že pomáhá předcházet vzniku rakovinotvorných buněk
- Podporuje správnou detoxikaci těla, je nezbytným pomocníkem pro čištění jater a krve
- Při pravidelné konzumaci prospívá pleti a oddaluje projevy stárnutí
- Pomáhá při snižování stresu