12 receptů na červenou řepu, po kterých se budete olizovat! Máme slané i sladké varianty

Na našem stole by rozhodně neměla chybět – pro zdraví je velmi prospěšná.

Navíc jde o lokální a cenově snadno dostupnou surovinu.

Že vás zrovna dvakrát neláká? Možná jste jen neochutnali tu správnou úpravu!

Podívejte se na těchto dvanáct receptů s červenou řepou a určitě si vyberete.

9 důvodů proč jíst červenou řepu

  • Řepa je doslova nabitá vitamíny a minerály – obsahuje velké množství vitaminu C a E, draslíku, manganu, vápníku a železa
  • Má nízký obsah tuku, její konzumace je skvělá při redukční dietě
  • Pomáhá snižovat krevní tlak
  • Má protizánětlivé účinky
  • Je skvělým zdrojem vlákniny, její konzumace pomáhá správnému fungování střev
  • Výzkumy ukazují, že pomáhá předcházet vzniku rakovinotvorných buněk
  • Podporuje správnou detoxikaci těla, je nezbytným pomocníkem pro čištění jater a krve
  • Při pravidelné konzumaci prospívá pleti a oddaluje projevy stárnutí
  • Pomáhá při snižování stresu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.