Červená řepa pečená v alobalu v troubě

Červená řepa pečená v alobalu v troubě

Už na vašem talíři někdy přistála toto delikatesa v podobě salátu? Pečená červená řepa se v kombinaci s pekanovými ořechy a kozím sýrem dokonale vyjímá. Ochutnejte tento recept bohatý na antokyany.

Ingredience:

Na pečenou řepu:

  • 1-2 větší červené řepy
  • olivový olej 
  • sůl
  • pepř 
  • čerstvý tymián 

Na zálivku:

  • ¼ hrnku balzamikového octa
  • ¼ hrnku olivového oleje 
  • 1 lžíce medu nebo agáve sirupu
  • ¼  lžičky sušené bazalky 
  • špetka soli

Na salát:

  • ½ hrnku drobků kozího sýra 
  • ¼ hrnku pekanových ořechů (půlených) 
  • ½ velkého avokáda
  • 8-10 hrnků baby špenátu 

Postup:

  • Troubu si předehřejte na 190 °C.
  • Řepu si důkladně umyjte, osušte, odřízněte její tvrdé konce a dejte na plech. Na každou řepu si nachystejte kousky alobalu, do kterých ji budete balit. 
  • Potřete ji olejem, posolte, opepřete, posypte tymiánem, zabalte do alobalu a dejte péct do měkka. Trvá to 1 až 2 hodiny (závisí to na velikosti řepy).
  • Mezitím si připravte zálivku smícháním všech ingrediencí.
  • Jakmile je řepa upečená, nechte ji vychladit, oloupejte ji a nakrájejte na menší kousky. 
  • Řepu si smíchejte spolu se špenátem, kozím sýrem, pekanovými ořechy, na kousky nakrájeným avokádem a pokapejte zálivkou.
  • Promíchejte a můžete podávat.
pečená červená řepa v podobě salátu
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.