Už na vašem talíři někdy přistála toto delikatesa v podobě salátu? Pečená červená řepa se v kombinaci s pekanovými ořechy a kozím sýrem dokonale vyjímá. Ochutnejte tento recept bohatý na antokyany.
Ingredience:
Na pečenou řepu:
- 1-2 větší červené řepy
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
Na zálivku:
- ¼ hrnku balzamikového octa
- ¼ hrnku olivového oleje
- 1 lžíce medu nebo agáve sirupu
- ¼ lžičky sušené bazalky
- špetka soli
Na salát:
- ½ hrnku drobků kozího sýra
- ¼ hrnku pekanových ořechů (půlených)
- ½ velkého avokáda
- 8-10 hrnků baby špenátu
Postup:
- Troubu si předehřejte na 190 °C.
- Řepu si důkladně umyjte, osušte, odřízněte její tvrdé konce a dejte na plech. Na každou řepu si nachystejte kousky alobalu, do kterých ji budete balit.
- Potřete ji olejem, posolte, opepřete, posypte tymiánem, zabalte do alobalu a dejte péct do měkka. Trvá to 1 až 2 hodiny (závisí to na velikosti řepy).
- Mezitím si připravte zálivku smícháním všech ingrediencí.
- Jakmile je řepa upečená, nechte ji vychladit, oloupejte ji a nakrájejte na menší kousky.
- Řepu si smíchejte spolu se špenátem, kozím sýrem, pekanovými ořechy, na kousky nakrájeným avokádem a pokapejte zálivkou.
- Promíchejte a můžete podávat.