Připravte si ve woku během několika minut toto jednoduché červené kari s vepřovým masem, červenou paprikou a zelenými fazolkami, které chutná naprosto božsky! Podávejte s jasmínovou rýží.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké měsíčky
- 2 lžíce červené kari pasty
- 650 g vepřové panenky, nakrájené na 5 cm dlouhé tenké nudličky
- 400 ml kokosového mléka light
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 velká červená paprika, nakrájená na kostičky
- 120 g zelených fazolek, ořezaných, rozpůlených příčně
- 1/4 šálku nesolených pražených arašídů, hrubě nasekaných
- 2 malé červené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
- dušená jasmínová rýže k podávání
Postup
- Zahřejte wok nebo velký kastrol na vysokém plameni, dokud nebude horký.
- Přidejte olej a když se rozpálí, tak přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 2 minuty nebo do změknutí.
- Přidejte kari pastu a za stálého míchání opékejte 1 až 2 minuty, nebo dokud se nerozvoní.
- Dále přidejte vepřové maso a za stálého míchání opékejte 1 až 2 minuty nebo dokud se neobalí ve směsi kari.
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, třtinový cukr, papriku a fazolky.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Přiveďte k mírnému varu.
- Snižte teplotu na střední.
- Vařte 1 až 2 minuty nebo dokud zelenina nezměkne.
- Kari servírujte s rýží, ozdobené nasekanými arašídy a chilli.
- Dobrou chuť!
Nemáte ještě doma wok? Možná je načase si ho konečně pořídit. Podívejte se na naše recenze pánví wok a zjistěte, která je pro vás ta nejlepší!