Červené kari s vepřovými nudličkami a zeleninou

Červené kari s vepřovými nudličkami a zeleninou

Připravte si ve woku během několika minut toto jednoduché červené kari s vepřovým masem, červenou paprikou a zelenými fazolkami, které chutná naprosto božsky! Podávejte s jasmínovou rýží.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké měsíčky
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 650 g vepřové panenky, ​​nakrájené na 5 cm dlouhé tenké nudličky
  • 400 ml kokosového mléka light
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 velká červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 120 g zelených fazolek, ořezaných, rozpůlených příčně
  • 1/4 šálku nesolených pražených arašídů, hrubě nasekaných
  • 2 malé červené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
  • dušená jasmínová rýže k podávání

Postup

  • Zahřejte wok nebo velký kastrol na vysokém plameni, dokud nebude horký.
  • Přidejte olej a když se rozpálí, tak přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 2 minuty nebo do změknutí.
  • Přidejte kari pastu a za stálého míchání opékejte 1 až 2 minuty, nebo dokud se nerozvoní.
  • Dále přidejte vepřové maso a za stálého míchání opékejte 1 až 2 minuty nebo dokud se neobalí ve směsi kari.
  • Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, třtinový cukr, papriku a fazolky.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přiveďte k mírnému varu.
  • Snižte teplotu na střední.
  • Vařte 1 až 2 minuty nebo dokud zelenina nezměkne.
  • Kari servírujte s rýží, ozdobené nasekanými arašídy a chilli.
  • Dobrou chuť!
Červené kari s vepřovým masem, červenou paprikou a zelenými fazolkami podávané s rýží na talíři.
www.taste.com.au

Nemáte ještě doma wok? Možná je načase si ho konečně pořídit. Podívejte se na naše recenze pánví wok a zjistěte, která je pro vás ta nejlepší!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.