Máte chuť na něco zdravého a zároveň chutného?
Vyzkoušejte naše recepty na červené zelí.
Naučte se, jak připravit tuto vitamíny nabitou zeleninu v kombinaci s červenou řepou, jablky či brusinkami.
Nepřijdete ani o návod, jak zelí správně naložit.
Máte se na co těšit!
Naše recepty
Vyplatí se investice do krbu na elektřinu? V samostatném článku jsme si o tomto tématu napsali. Podívejte se!
Červené zelí a jeho přínos pro zdraví
Jedná se o zeleninu bohatou na živiny, která má nízký obsah tuku a kalorií a díky tomu může být skvělým pomocníkem při hubnutí. Obsahuje spoustu vody a je dobrým zdrojem vlákniny a antioxidantů. Kromě toho má pozitivní vliv na:
- kosti
- zažívací systém
- srdce.
Stejně jako všechny odrůdy zelí, je i červené zelí bohaté na vitamín C a vitamín K. Z antioxidantů jsou v něm hojně zastoupeny antokyany, které snižují riziko například rakoviny, osteoporózy a srdečních chorob.
Červené zelí obsahuje také další vitamíny a minerály, jako jsou:
- vitamin A
- folát
- vitamin B6
- vitamin E
- vápník
- hořčík
- draslík
- mangan
- fosfor
- zinek
- riboflavin
- thiamin.
Je to zelenina, kterou můžete připravit na spoustu různých delikátních způsobů a naše recepty jsou toho důkazem. Napište nám, v jaké přípravě vám červené zelí chutná nejvíc. Budeme se těšit!