Český pochoutkový salát

Český pochoutkový salát
Příprava: 30 minut Počet porcí: 4

Vraťte se zpátky v čase s tímto typickým bufetovým salátem, který u nás přežil už několik desetiletí, což svědčí o jeho oblíbenosti. Můžeme ho zařadit do klasického českého kulinářského repertoáru.

Ingredience:

  1. 400 g šunkového salámu
  2. 180 g kyselých okurek (nakrájeným nadrobno)
  3. 60 g hrášku z plechovky
  4. ½ cibule (nakrájená nadrobno)
  5. 300 g majonézy
  6. 20 g hořčice
  7. lžička octa
  8. 10 g krupicového cukru
  9. lžička worcesterské omáčky
  10. lžička pepře
  11. sůl (podle chuti)

Postup

  1. Salám si nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky.
  2. Kyselé okurky taktéž nakrájíme na velmi malé kostičky.
  3. Společně vložíme do mísy.
  4. Přidáme okapaný hrášek a nakrájenou cibuli.
  5. Společně promícháme a začneme přidávat koření.
  6. Začneme s worcesterem, poté přidáváme hořčici, cukr, ocet, pepř.
  7. Ingredience smícháme a přidáme majonézu.
  8. Salát ochutnáme a podle chuti dosolíme.
  9. Pozor, abychom salát nepřesolili, salám i majonéza se mohou lišit v množství soli, kterou obsahují.
  10. Salát nakonec necháme uležet v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
Tradiční česky salát se šunkovým salámem, majonézou a zeleninou.
Zdroj: cooklikeczechs.com

Salát můžeme zálivkou dochutit ihned, a poté ho umístit do lednice, kde se chutě krásně rozleží a vyniknou. Po pár hodinách nebo dokonce druhý den, salát bude chutnat úplně jinak a chlebíčky se vám rozplynou na jazyku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.