Česnek naložený v oleji

Česnek naložený v oleji

Tento recept je velmi jednoduchý a výsledný produkt má vynikající chuť. Příprava není nijak složitá a rozhodně to může být nejen dobrá pochoutka, ale třeba dárek k svátku, když k tomu vyrobíte i odpovídající obal či věnování.

Ingredience:

  • 5 palic česneku
  • 1 hrnek nálevu
  • 6 stonků čerstvého tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 hrnek extra panenského olivového oleje (může být potřeba i víc)

Postup:

  • Nálev nalijeme do menšího hrnce a přivedeme na středním ohni k varu.
  • Mezitím vyloupeme všechny stroužky česneku a odkrojíme z nich okraje.
  • Jakmile se nálev vaří, vhodíme do něj opatrně všechny stroužky česneku a necháme povařit cca 1 minutu.
  • Na stůl rozprostřeme kuchyňské papírové utěrky a na ně vyndáme pomocí děrované naběračky česnek z nálevu, aby se zbavil přebytečné tekutiny.
  • Poté je rozdělíme do dvou dokonale čistých uzavíratelných sklenic o objemu 500 ml.
  • Do každé sklenice dáme 3 snítky tymiánu a 1 bobkový list.
  • Zalijeme olivovým olejem tak, aby byl česnek s bylinkami úplně ponořený.
  • Dobře uzavřeme a uložíme do chladničky, kde necháme 48 odpočívat. Teprve poté je česnek připraven k použití.
  • Takto připravený produkt vydrží až 3 měsíce.
Česnek naložený do extra panenského olivového oleje.
Zdroj: http://www.strictlydelicious.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.