Česnek naložený v oleji

Česnek naložený v oleji

Tento recept je velmi jednoduchý a výsledný produkt má vynikající chuť. Příprava není nijak složitá a rozhodně to může být nejen dobrá pochoutka, ale třeba dárek k svátku, když k tomu vyrobíte i odpovídající obal či věnování.

Ingredience:

  • 5 palic česneku
  • 1 hrnek nálevu
  • 6 stonků čerstvého tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 hrnek extra panenského olivového oleje (může být potřeba i víc)

Postup:

  • Nálev nalijeme do menšího hrnce a přivedeme na středním ohni k varu.
  • Mezitím vyloupeme všechny stroužky česneku a odkrojíme z nich okraje.
  • Jakmile se nálev vaří, vhodíme do něj opatrně všechny stroužky česneku a necháme povařit cca 1 minutu.
  • Na stůl rozprostřeme kuchyňské papírové utěrky a na ně vyndáme pomocí děrované naběračky česnek z nálevu, aby se zbavil přebytečné tekutiny.
  • Poté je rozdělíme do dvou dokonale čistých uzavíratelných sklenic o objemu 500 ml.
  • Do každé sklenice dáme 3 snítky tymiánu a 1 bobkový list.
  • Zalijeme olivovým olejem tak, aby byl česnek s bylinkami úplně ponořený.
  • Dobře uzavřeme a uložíme do chladničky, kde necháme 48 odpočívat. Teprve poté je česnek připraven k použití.
  • Takto připravený produkt vydrží až 3 měsíce.
Česnek naložený do extra panenského olivového oleje.
Zdroj: http://www.strictlydelicious.com/
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.