Hledáte recepty na česnekovou omáčku k masu, na těstoviny, do hamburgeru nebo třeba na kebab?
Inspiraci můžete čerpat v našem článku, který nabízí opravdu luxusní pochoutky.
Připravte pohoštění na narozeninový večírek, oslavu výročí, přátelský dýchánek či na pořádnou grilovačku.
Naše recepty
Co je pasta tahini?
Vyrábí se z rozmixovaných sezamových semínek. Je běžnou součástí gastronomie na Blízkém a Středním Východu.
U nás ji známe hlavně ve spojitosti s pomazánkou z cizrny hummus. K největším přednostem patří nutriční vlastnosti.
Obsahuje například vitaminy skupiny B, vitamin E, vápník, fosfor, železo, zinek a také draslík. V obchodě můžeme narazit na tahini z pražených i nepražených semínek.
Kam se dá tahini použít?
- Hummus
- Pomazánky
- Alternativa másla na chléb
- Dresink do zeleninových salátů
- Ochucovadlo k pečené zelenině
- Poleva na ovocný salát, palačinky, do dezertů atd.
Mrkněte na video, jak se tahini vyrábí v rámci tovární výroby.
Podívejte se také, jak se vyrábí jogurt, který rovněž patří k oblíbeným surovinám.