Na tuto lahodnou krémovou česnekovou omáčku potřebujete pouze 6 ingrediencí. Je rychlá a snadná na přípravu, takže ji hravě připravíte i v časovém presu.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 4 stroužky česneku, lisované
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 a 3/4 šálku smetany na vaření
- 1/3 šálku nastrouhaného parmazánu
- 1–2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané (nebo 2 lžičky sušené petrželky)
- sůl a černý pepř dle chuti
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo.
- Když je horké, přidejte česnek a za stálého míchání restujte 30 sekund nebo dokud nebude voňavý.
- Dávejte pozor, abyste česnek nespálili.
- Vmíchejte mouku a za stálého míchání restujte 1 minutu nebo do světle zlaté barvy.
- Chce to restovat dostatečně dlouho, aby mouka nechutnala syrově.
- Postupně zašlehejte smetanu.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Vařte do zhoustnutí, asi 1-2 minuty, občas promíchejte.
- Pokud se vytvoří nějaké hrudky, stačí je vyšlehat.
- Doba vaření bude záviset na více faktorech, jedním z nich je velikost vaší pánve.
- V podstatě chcete, aby se omáčka vařila jen do zhoustnutí.
- Vmíchejte parmezán a petrželku.
- Dejte pánev ze sporáku.
- Omáčka je nejlepší, když se podává ihned.
- Odstavením zhoustne.
- Servírujte s libovolnými těstovinami.