Česneková omáčka k těstovinám

Česneková omáčka k těstovinám

Na tuto lahodnou krémovou česnekovou omáčku potřebujete pouze 6 ingrediencí. Je rychlá a snadná na přípravu, takže ji hravě připravíte i v časovém presu.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 a 3/4 šálku smetany na vaření
  • 1/3 šálku nastrouhaného parmazánu
  • 1–2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané (nebo 2 lžičky sušené petrželky)
  • sůl a černý pepř dle chuti

Postup

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo.
  2. Když je horké, přidejte česnek a za stálého míchání restujte 30 sekund nebo dokud nebude voňavý.
  3. Dávejte pozor, abyste česnek nespálili.
  4. Vmíchejte mouku a za stálého míchání restujte 1 minutu nebo do světle zlaté barvy.
  5. Chce to restovat dostatečně dlouho, aby mouka nechutnala syrově.
  6. Postupně zašlehejte smetanu.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Vařte do zhoustnutí, asi 1-2 minuty, občas promíchejte.
  9. Pokud se vytvoří nějaké hrudky, stačí je vyšlehat.
  10. Doba vaření bude záviset na více faktorech, jedním z nich je velikost vaší pánve.
  11. V podstatě chcete, aby se omáčka vařila jen do zhoustnutí.
  12. Vmíchejte parmezán a petrželku.
  13. Dejte pánev ze sporáku.
  14. Omáčka je nejlepší, když se podává ihned.
  15. Odstavením zhoustne.
  16. Servírujte s libovolnými těstovinami.
Omáčka z česneku se špagetami servírovaná v hlubokém talíři a posypaná čerstvými bylinkami.
www.littlebroken.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.