Česnekové brambory se sýrem

Česnekové brambory se sýrem

Hledáte perfektní přílohu k víkendovému obědu? Tyto epické zapékané brambory s parmezánem a česnekovým máslem jsou zvenčí krásně křupavé a uvnitř naopak skvěle jemné.  A přitom se jedná o tak jednoduchý pokrm!

Ingredience

  • 1,5 kg baby červených brambor, umytých a pokrájených na čtvrtky
  • 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
  • 6 velkých stroužků česneku, jemně nasekaných nebo drcených
  • sůl a černý pepř dle chuti
  • 1 polévková lžíce italského koření
  • 3/4 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/2 šálku másla
  • čerstvá nasekaná petrželka, na ozdobu
  • 1/2 šálku křupavých kousků slaniny (volitelně)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Velký plech na pečení pomažte olivovým olejem a odložte stranou.
  3. Baby červené brambory předvařte ve vroucí vodě cca 5 až 8 minut.
  4. Ve velké misce smíchejte 1/4 šálku olivového oleje, česnek, sůl, koření, pepř a parmazán a promíchejte.
  5. Přidejte trochu více olivového oleje, pokud parmazán většinu absorboval.
  6. Předvařené brambory pořádně promíchejte s připravenou směsí, aby byly všechny rovnoměrně obalené.
  7. Na připravený plech rozložte brambory v jedné vrstvě řezem dolů.
  8. Vložte plech na spodní rošt trouby.
  9. Pečte brambory po dobu 25 minut ( z toho je po 15 minutách obraťte), dokud nebudou na okrajích hnědé a křupavé.
  10. Mezitím v mikrovlnce rozpusťte máslo a smíchejte ho s nasekanou petrželkou.
  11. Opečené brambory vyjměte z trouby a pokapejte je máslem s petrželkou.
  12. Přidejte kousky slaniny, promíchejte, abyste brambory dobře obalili, a ihned podávejte.
  13. Užijte si to!
Brambory z trouby se slaninou a petrželkou v míse.
www.eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.