Pepř, především ten černý, patří mezi nejuniverzálnější a nejpoužívanější koření na světě. Proč ale nepřidat také trochu pepře červeného, jehož výrazná chuť se s hovězím masem naprosto dokonale snoubí?
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička vloček z červeného pepře
- 2 PL másla
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte do něj na kostičky nakrájené hovězí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
- Za častého míchání kousky masa několik minut restujte, až do doby, než jsou ze všech stran lehce zlatohnědé.
- Maso z pánve vyjměte a přidejte do ní máslo.
- Do rozpuštěného másla nasypejte vločky červeného pepře a nadrobno nakrájené stroužky česneku.
- Za stálého míchání česnek s pepřem vařte přibližně minutu, dokud česnek nezačne zlátnout.
- Vsypte do pánve hovězí maso, promíchejte, povařte maso doměkka.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Tento pokrm servírujte s rýží či s bramborovou kaší.