Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg hovězího roštěnce
- sůl
- pepř
- 6 stroužků česneku
- 2 vejce
- mléko
- hladká mouka
- strouhanka
- 15 dkg tvrdého sýra
- olej na smažení
Postup receptu
- Maso opláchneme, očistíme od blan a případných lojových částí, osušíme a nakrájíme na tenké plátky
- Okraje plátků několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem po obou stranách
- Takto připravené plátky obalujeme v těstíčku, které připravíme z hladké mouky, celých vajec, trochy mléka, strouhaného sýra a strouhanky
- Ihned smažíme v horkém oleji po obou stranách
- Příloha: brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka