Klasická česneková pomazánka je sice bezkonkurenční, ale někdy není na škodu trochu experimentovat. Když jí navíc namažeme na francouzský chléb a zapečeme v troubě, budeme se olizovat až za ušima.
Ingredience:
- 1 velký bochník francouzského chleba
- 1 kostka změklého másla
- 3/4 hrnku strouhaného parmazánu
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 1 polévková lžíce petrželky
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- sůl podle chuti
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Bochník chleba rozkrojíme podélně na dvě části a zatím odložíme stranou.
- Do střední misky dáme změklé máslo, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.
- Osolíme, opepříme a vše důkladně našleháme, aby byla směs pěkně nadýchaná.
- Hotovou pomazánku rozprostřeme na obě poloviny chleba.
- Přiklopíme k sobě a pečlivě zabalíme do alobalu.
- Položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme zhruba 10 – 15 minut.
- Poté odstraníme alobal a necháme péct ještě asi 5 – 7 minut.
- Jakmile má chléb zlatohnědý odstín, máme hotovo.
- Pomazánku můžeme samozřejmě konzumovat i v čerstvém stavu, ale takto zapečená je bombastická.