Česnekové máslo v chlebu

Česnekové máslo v chlebu
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 1

Klasická česneková pomazánka je sice bezkonkurenční, ale někdy není na škodu trochu experimentovat. Když jí navíc namažeme na francouzský chléb a zapečeme v troubě, budeme se olizovat až za ušima.

Ingredience:

  • 1 velký bochník francouzského chleba
  • 1 kostka změklého másla
  • 3/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 polévková lžíce petrželky
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • sůl podle chuti

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180°C.
  • Bochník chleba rozkrojíme podélně na dvě části a zatím odložíme stranou.
  • Do střední misky dáme změklé máslo, nastrouhaný parmazán, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku.
  • Osolíme, opepříme a vše důkladně našleháme, aby byla směs pěkně nadýchaná.
  • Hotovou pomazánku rozprostřeme na obě poloviny chleba.
  • Přiklopíme k sobě a pečlivě zabalíme do alobalu.
  • Položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 10 – 15 minut.
  • Poté odstraníme alobal a necháme péct ještě asi 5 – 7 minut.
  • Jakmile má chléb zlatohnědý odstín, máme hotovo.
  • Pomazánku můžeme samozřejmě konzumovat i v čerstvém stavu, ale takto zapečená je bombastická.
Směs z másla a česneku pro zapékání v troubě.
Zdroj: https://www.chef-in-training.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.