Připravte si večeři za pouhých 25 minut! Navíc si na tomto pokrmu ze špaget, křupavého kuřecího masa a žampionů restovaných na voňavém česnekovém másle neuvěřitelně pochutnáte.
Co budete potřebovat
- 300 g špaget
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 250 g žampionů nakrájených na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 3 kuřecí prsa (450 g), nakrájená na 1 cm silné plátky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce najemno nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci a vařte špagety 9–11 minut, dokud nejsou al dente.
- Mezitím rozpusťte 2 lžíce másla a olej ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě.
- Přidejte žampiony, dobře promíchejte a restujte 5 minut bez míchání.
- Přidejte česnek, dobře promíchejte a restujte další 2-3 minuty, dokud nebude zlatavě hnědý a na okrajích křupavý.
- Přendejte na talíř a do pánve přidejte zbylé máslo.
- Kuřecí maso obalte v mouce, poté přidejte do pánve a opékejte 5 minut, dokud nebude propečené a zlaté.
- Sceďte špagety.
- Přidejte je do pánve spolu s žampiony.
- Okořeňte pepřem, dobře promíchejte a podávejte posypané petrželkou.
A co takové recepty na špenátové lasagne? Jsme si jisti, že vás osloví jak s kuřecím masem, tak i s lososem, nebo jen tak klasicky s bešamelem. Inspirujte se!