Česnekový ocet s chilli papričkou

Česnekový ocet s chilli papričkou

Pokud chce člověk někoho překvapit něčím chutným, co ještě nezná, potřebuje k tomu ideálně nějakou tajnou zbraň. Tou se může stát tento pikantní ocet, který se dá použít například při přípravě ryb.

Ingredience:

  • 7 červených nebo zelených chilli papriček
  • 8 – 10 stroužků česneku
  • 4 cm zázvoru
  • 2 hrnky destilovaného bílého octa
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 1/2 lžičky soli

Postup:

  • Česnek i zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • Chilli papričky necháme vcelku a dáme na dno sklenice, přidáme česnek se zázvorem a zatím odložíme stranou.
  • Do malého hrnce nalijeme ocet, přisypeme cukr se solí a na středním ohni přivedeme k varu.
  • Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr se solí nerozpustí.
  • Hotový nálev nalijeme do sklenice a necháme vychladnout.
  • Pokud ho chceme používat hned, musíme počkat přibližně 4 hodiny, i když nejlépe do druhého dne.
  • Dokonce není na škodu si udělat tento ochucený ocet i do zásoby. V chladu totiž vydrží až 4 týdny.
Univerzální ocet na ryby a další pokrmy s chutí česneku a chilli.
Zdroj: https://www.epicurious.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.