Čevabčiči s domácím ajvarem

Čevabčiči s domácím ajvarem

Tímto receptem budete muset začít den předem, abyste zajistili, že mleté maso absorbuje všechny chutě česneku a sladké papriky. Nejlepší je masové šišky servírovat se sladkou omáčkou z lilku a paprik, zakysanou smetanou, citronem a opečeným chlebem.

Co budeme potřebovat

  1. 300 gramů mletého vepřového masa
  2. 700 gramů mletého hovězího masa
  3. Cibule (jemně nakrájená)
  4. 3 stroužky česneku (prolisované)
  5. Lžička jedlé sody
  6. 2 lžičky sladké papriky
  7. 200 ml perlivé minerální vody
  8. Vejce (lehce rozšlehané)
  9. 2 lžíce olivového oleje
  10. Zakysaná smetana
  11. Plátky citronu
  12. Chléb
  13. Domácí ajvar (vyberte si z receptů uvedených výše)

Postup

  1. Rukama smícháme v misce vepřové a hovězí maso, cibuli, česnek, sodu, papriku, lžičku soli a pepře
  2. Zapracováváme, dokud se vše dobře nespojí
  3. Postupně vmícháváme minerální vodu a vejce, dokud směs nemá konzistenci jako pasta
  4. Ze směsi vytvarujeme šišky o délce 10 cm a šířce 2 cm
  5. Vyskládáme je na plech plech vyložený pečicím papírem a přikryjeme je potravinářskou fólií a necháme přes noc v chladu
  6. Čevabčiči vyndáme z lednice 20 minut před vařením
  7. Rozpálíme si velkou pánev na střední teplotu
  8. Masové šišky potřeme olejem
  9. Vložíme na pánev a pečeme asi 10 minut ze všech stran, dokud nezhnědnou a nepropečou se
  10. Podáváme s ajvarem, zakysanou smetanou, kolečky citronu a chlebem

Pro ještě zdravější verzi nahraďte masové čevabčiči čočkovými a pochutnejte si na tomto pokrmu s ajvarem ještě více. Načerpejte u nás inspiraci na nejlepší čočkové placky a vykouzlete si tradiční srbský pokrm trochu netradičně.

Masové šišky naplněné v chlebu a polité domácí paprikovou omáčkou.
Zdroj: philosokitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.