Čevabčiči v tureckém pita chlebu

Čevabčiči v tureckém pita chlebu

Obložená bageta domácími masovými špalíčky ze tří druhů masa, zakysanou smetanou a štiplavou čerstvou cibulkou = lahodná kombinace. A ještě lepší je v kombinaci s domácím ajvarem, který najdete na konci výčtu našich receptů.

Co budeme potřebovat

  1. 680 g mletého vepřového masa
  2. 450 g mletého hovězího masa
  3. 230 g mletého jehněčího masa
  4. Bílek
  5. 2 lžičky pepře
  6. 2 lžičky kajenského pepře
  7. 4 stroužky česneku
  8. Lžička soli
  9. Lžička jedlé sody
  10. Cibule (nakrájená nadrobno)
  11. Lžička papriky
  12. 4 ks bílého pečiva

Postup

  1. Ve velké míse si smícháme mleté hovězí, jehněčí a vepřové maso společně s bílkem
  2. Přidáme česnek, sůl, sodu, oba pepře a papriku
  3. Vše společně promícháme rukama, aby se ingredience rovnoměrně propojily
  4. Z masové směsi tvarujeme tlustší špalíčky a skládáme je na talíř
  5. Přikryjeme je potravinářskou fólií a přendáme na 1 hodinu do lednice, aby se chutě rozležely
  6. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů na režim grilu
  7. Plech si vyložíme pečícím papírem nebo ho potřeme olejem
  8. Čevabčiči na plech vyskládáme a dáme do trouby na 30 minut péct
  9.  Hotové masové špalíčky podáváme v námi vybraném bílém pečivu zasypané čerstvou cibulí, polité zakysanou smetanou doplněné o rajčata nebo domácí ajvar
Masová nálož v tradičním tureckém chlebu z kynutého těsta.
Zdroj: likechocolate.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.