Jemný krémový tvarohový dort s červeným sametem připraví vašim chuťovým pohárkům opravdovou slast. Inspirujte se!
Ingredience na náplň
- 450 g tvarohu ve vaničce
- 90 g krystalového cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- 60 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 ks vajec pokojové teploty
Ingredience na korpus Red Velvet
- 270 g hladké mouky
- 110 g změklého másla
- 200 g krystalového cukru
- 2 ks vajec
- 3 lžíce kakaového prášku
- 6 lžic potravinářského červeného barviva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 240 ml podmáslí
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžíce bílého octa
- špetka soli
Ingredience na tvarohový krém
- 220 g změklého másla
- 450 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- 450 g tvarohu ve vaničce
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
- V míse mixéru vyšlehejte tvaroh s cukrem, moukou a solí do krémové konzistence. Poté přilijte smetanu, vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se nespojí.
- Zašlehejte jedno vejce po druhém. Vzniklou směs nalijte do připravené formy a pečte 40-55 minut. Poté nechte alespoň hodinu chladnout na mřížce.
- Mezitím si připravíte základ na Red Velvet. Nechte troubu předehřátou a vymažte si dvě dortové formy a vysypte moukou.
- Vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané konzistence. Poté přidávejte jedno vejce po druhém a šlehejte na maximum.
- V jiné míse smíchejte kakao, vanilkový extrakt a červené barvivo do husté pasty. Poté směs přidejte do máslové směsi a míchejte, aby se vše řádně spojilo.
- Snižte rychlost mixéru na minimum a pomalu přidávejte polovinu podmáslí s polovinou mouky. Poté přidejte zbylé podmáslí i mouku a šlehejte na maximum do hladka.
- Opět snižte rychlost mixéru a přidejte sůl, kypřící prášek a ocet. Zapněte na vysokou rychlost a šlehejte pár minut do hladka.
- Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou dortových forem a pečte asi 30 minut, nebo dokud špejle nevyjde po zapíchnutí čistá. Nechte 10 minut chladit a poté vyndejte z forem a nechte na chladící mřížce zcela vychladnout.
- Připravte si polevu tak, že v elektrickém šlehači ušleháte máslo s moučkovým cukrem, vanilkou a špetkou soli do hladka. Zvyšte rychlost a po jednom přidávejte tvarohy. Míchejte další 2 minuty, aby se vše spojilo.
- Můžete sestavit dort. V případě potřeby seřízněte vršky korpusů a odřezky si schovejte na ozdobení nakonci.
- Na servírovací talíř položte první vrstvu korpusu Red Velvetu. Na tuto vrstvu položte náplň a navrch druhou vrstvu Red Velvet korpusu.
- Dort na vrchu i na bocích potřete připravenou polevou a nakonec navrchu rozdrobte připravené odřezky z korpusu. Dejte ztuhnout do lednice a podávejte.