Cheesecake Red Velvet

Cheesecake Red Velvet
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 15

Jemný krémový tvarohový dort s červeným sametem připraví vašim chuťovým pohárkům opravdovou slast. Inspirujte se!

Ingredience na náplň

  • 450 g tvarohu ve vaničce
  • 90 g krystalového cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 ks vajec pokojové teploty

Ingredience na korpus Red Velvet

  • 270 g hladké mouky
  • 110 g změklého másla
  • 200 g krystalového cukru
  • 2 ks vajec
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 6 lžic potravinářského červeného barviva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 240 ml podmáslí
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce bílého octa
  • špetka soli

Ingredience na tvarohový krém

  • 220 g změklého másla
  • 450 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 450 g tvarohu ve vaničce

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
  • V míse mixéru vyšlehejte tvaroh s cukrem, moukou a solí do krémové konzistence. Poté přilijte smetanu, vanilkový extrakt a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Zašlehejte jedno vejce po druhém. Vzniklou směs nalijte do připravené formy a pečte 40-55 minut. Poté nechte alespoň hodinu chladnout na mřížce.
  • Mezitím si připravíte základ na Red Velvet. Nechte troubu předehřátou a vymažte si dvě dortové formy a vysypte moukou.
  • Vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané konzistence. Poté přidávejte jedno vejce po druhém a šlehejte na maximum.
  • V jiné míse smíchejte kakao, vanilkový extrakt a červené barvivo do husté pasty. Poté směs přidejte do máslové směsi a míchejte, aby se vše řádně spojilo.
  • Snižte rychlost mixéru na minimum a pomalu přidávejte polovinu podmáslí s polovinou mouky. Poté přidejte zbylé podmáslí i mouku a šlehejte na maximum do hladka.
  • Opět snižte rychlost mixéru a přidejte sůl, kypřící prášek a ocet. Zapněte na vysokou rychlost a šlehejte pár minut do hladka.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou dortových forem a pečte asi 30 minut, nebo dokud špejle nevyjde po zapíchnutí čistá. Nechte 10 minut chladit a poté vyndejte z forem a nechte na chladící mřížce zcela vychladnout.
  • Připravte si polevu tak, že v elektrickém šlehači ušleháte máslo s moučkovým cukrem, vanilkou a špetkou soli do hladka. Zvyšte rychlost a po jednom přidávejte tvarohy. Míchejte další 2 minuty, aby se vše spojilo.
  • Můžete sestavit dort. V případě potřeby seřízněte vršky korpusů a odřezky si schovejte na ozdobení nakonci.
  • Na servírovací talíř položte první vrstvu korpusu Red Velvetu. Na tuto vrstvu položte náplň a navrch druhou vrstvu Red Velvet korpusu.
  • Dort na vrchu i na bocích potřete připravenou polevou a nakonec navrchu rozdrobte připravené odřezky z korpusu. Dejte ztuhnout do lednice a podávejte.
Cheesecake s dortem Red Velvet.
Zdroj: browneyedbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.