Cheesecake s brusinkovo-malinovým kompotem

Cheesecake s brusinkovo-malinovým kompotem
Příprava: 30 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 12

I tato verze citronového cheesecaku vás nadchne! Připravte ji svým hostům jako dezert ke kávě a uvidíte, že budou nadšeni.

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 16 BeBe sušenek
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Na náplň:

  • 680 g sýra Philadelphia
  • 3 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 1/4 šálku citronové šťávy
  • kůra z 1 citronu

Na kompot:

  • ½ šálku pomerančové šťávy
  • ½ šálku cukru
  • 170 g čerstvých brusinek
  • 1 šálek čerstvých malin

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
  • Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu, abyste vytvořili drobky.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a pulsujte, dokud se směs nespojí.
  • Rovnoměrně zatlačte na dno a strany připravené formy.
  • Korpus pečte 10 minut.
  • Vyjměte a nechte vychladnout.
  • Šlehejte smetanový sýr, dokud nebude nadýchaný.
  • Přidejte cukr a poté šlehejte do hladka.
  • Přidejte 1 vejce a šlehejte 30 sekund.
  • Opakujte se zbývajícími 2 vejci.
  • Vmíchejte citronovou šťávu a kůru.
  • Náplň nalijte na připravený korpus.
  • Pečte cca 45 minut.
  • Nechte vychladnout na pokojovou teplotu na chladicí mřížce, poté formu přikryjte a dejte přes noc do lednice.
  • Smíchejte pomerančovou šťávu a cukr ve středním hrnci na středním plameni za občasného míchání.
  • Po 5 minutách přidejte brusinky a za občasného míchání přiveďte k varu.
  • Jakmile se směs vaří, přidejte maliny a snižte teplotu na minimum.
  • Vařte 10-15 minut.
  • Dejte vychladit do lednice.
  • Nalijte na vychladlý cheesecake a podávejte.
Cheesecake z citronu s ovocným kompotem na talíři.
www.lemonandmocha.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.