I tato verze citronového cheesecaku vás nadchne! Připravte ji svým hostům jako dezert ke kávě a uvidíte, že budou nadšeni.
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 16 BeBe sušenek
- 4 lžíce rozpuštěného másla
Na náplň:
- 680 g sýra Philadelphia
- 3 vejce
- 1 šálek cukru
- 1/4 šálku citronové šťávy
- kůra z 1 citronu
Na kompot:
- ½ šálku pomerančové šťávy
- ½ šálku cukru
- 170 g čerstvých brusinek
- 1 šálek čerstvých malin
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Dortovou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
- Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu, abyste vytvořili drobky.
- Přidejte rozpuštěné máslo a pulsujte, dokud se směs nespojí.
- Rovnoměrně zatlačte na dno a strany připravené formy.
- Korpus pečte 10 minut.
- Vyjměte a nechte vychladnout.
- Šlehejte smetanový sýr, dokud nebude nadýchaný.
- Přidejte cukr a poté šlehejte do hladka.
- Přidejte 1 vejce a šlehejte 30 sekund.
- Opakujte se zbývajícími 2 vejci.
- Vmíchejte citronovou šťávu a kůru.
- Náplň nalijte na připravený korpus.
- Pečte cca 45 minut.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu na chladicí mřížce, poté formu přikryjte a dejte přes noc do lednice.
- Smíchejte pomerančovou šťávu a cukr ve středním hrnci na středním plameni za občasného míchání.
- Po 5 minutách přidejte brusinky a za občasného míchání přiveďte k varu.
- Jakmile se směs vaří, přidejte maliny a snižte teplotu na minimum.
- Vařte 10-15 minut.
- Dejte vychladit do lednice.
- Nalijte na vychladlý cheesecake a podávejte.