Cheesecake s creme brulee krustou

Cheesecake s creme brulee krustou
Příprava: 20 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 12

Vylepšete si krémový cheesecake ve stylu smetanového dezertu s karamelizovanou krustou. Není nic lepšího, než když do něj zabodnete svou dezertní vidličku a uslyšíte jemné křupnutí lahodné krusty, kterou si jednoduše vyrobíte plynovým hořákem i u vás doma, není to žádná věda. Vyberte si sušenky podle své vlastní chuti, třeba i čokoládové a dodejte tomuto lahodnému koláči zase o něco lepší chuť.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. sprej na pečení
  2. balíček sušenek (jemně rozdrcených)
  3. 200 g másla (rozpuštěného)
  4. 125 g cukru krystal
  5. špetka soli

Na náplň

  1. 230 g smetanového sýra
  2. 250 g cukru krystal
  3. 3 vejce
  4. 2 žloutky
  5. 2 lžičky vanilkového extraktu
  6. 125 g zakysané smetany
  7. 2 lžíce hladké mouky
  8. špetka soli

Na krustu

  1. 150 g cukru krystal
  2. maliny

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160°C.
  2. Dortovou formu si vystříkáme sprejem na vaření.
  3. Ve velké míse smícháme rozdrcené sušenky, máslo, cukr a sůl.
  4. Sušenkový základ vtlačíme na dno připravené formy a vytvoříme korpus i po stranách formy.
  5. Na přípravu náplně si ve velké míse, pomocí ručního mixéru ušleháme smetanový sýr s cukrem.
  6. Mixujeme, dokud se nezbavíme všech hrudek.
  7. Přidáme vejce a žloutky, poté vmícháme vanilkový extrakt a zakysanou smetanu.
  8. Přidáme mouku a sůl a pokračujeme ve šlehání, dokud se vše nespojí do hladké a krémové konzistence.
  9. Náplň nalijeme na sušenkový korpus.
  10. Dno formy zabalíme do alobalu a vložíme jí do velkého pekáče.
  11. Přilijeme vroucí vodu, aby dosahovala do poloviny výšky pekáče.
  12. Cheesecake vložíme do trouby a pečeme přibližně 1 hodinu 30 minut.
  13. Troubu vypneme a dvířka trouby necháme otevřená.
  14. Cheesecake takto necháme chladnout asi hodinu.
  15. Poté odstraníme alobal z formy a cheesecake přendáme chladničky alespoň na 5 hodin nejlépe přes noc.
  16. Když budeme připraveni koláč podávat, posypeme jeho povrch tenkou vrstvou cukru krystal a opatrně, pomocí ručního plynového hořáku, cukr karamelizujeme.
  17. Podáváme s čerstvými nebo horkými malinami.

Smetana je skvělým pomocníkem a surovinou v kuchyni. Dá se s ní vytvořit opravdu všechno a můžeme jí použít jako sladkých tak slaných receptů. Použijte jí ve slaných receptech na gratinované pokrmy jako je zapékané brokolice s vaším oblíbeným sýrem nebo si jí vychutnejte našlehanou ve sladkých dezertech s pudinkem.

Lahodný nadýchaný cheesecake s tenkým sušenkovým korpusem a křupavou krustou.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.