Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami
Příprava: 30 minut Vaření: 140 minut Počet porcí: 12

Tento recept na cheesecake s jahodami je úžasný! Tento krémový a lehký klasický tvarohový recept je zakončen sladkou jahodovým polevou.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  • 200 g rozdrcených grahamových sušenek
  • 50 g krystalového cukru
  • 6 lžic nesoleného másla, rozpuštěného

Na náplň

  • 900 g smetanového sýra
  • 260 g krystalového cukru
  • 230 g zakysané smetany
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky soli
  • 4 velká vejce, lehce rozšlehaná

Na omáčku

  • 400 g celých jahod, nakrájených na kostičky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 200 g krystalového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ⅛ lžičky soli

Na omáčku

  • 330 g jemně nasekaných jahod

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Vnější dno formy pevně zabalte do alobalu.
  • Smíchejte grahamového sušenky, cukr a rozpuštěné máslo. Natlačte směs drobenky do formy a pečte 10 minut.
  • Snižte teplotu trouby na 130 stupňů.
  • Ve velké míse šlehejte smetanový sýr, dokud nebude hladký a krémový.
  • Přidejte cukr a zakysanou smetanu, šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Přidejte vanilku a sůl, šlehejte na nízkou rychlost, dokud nebude hladká.
  • Jemně vmíchejte vejce, dokud se nespojí. Těsto nalijte na připravenou krustu.
  • Naplňte pekáč několika centimetry vroucí vody a vložte cheesecake do středu.
  • Pečte 1 hodinu, nebo dokud okraje neztuhnou a střed se lehce třepe.
  • Vypněte troubu, cheesecake nechte ve vodní lázni v troubě další hodinu.
  • Cheesecake vyjměte z vodní lázně a položte na mřížku. Přejeďte malým nožem kolem vnějšího okraje cheesecaku, aby se uvolnil z formy, a nechte ho vychladnout při pokojové teplotě asi 1 a ½ hodiny.
  • Mezitím si připravte omáčku. Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, sůl, vanilku a přivedeme k varu. Zaprášíme škrobem a povaříme asi 3 min. Omáčkou přelijeme cheesecake a ozdobíme jahodami.
  • Zakryjte a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc.

Chceme-li z čerstvých jahod připravit i nějakou jinou dobrotu, pak je můžeme jahody použít do  pohárů, různých jahodových dezertů, anebo z nich připravit jahodovou pěnu nebo jahodový koktejl.

Lahodný upečený domácí cheesecake s jahodami a sirupem.
Zdroj: laurenslatest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.