Tento jahodový cheesecake je plný tolika lahodných chutí! Náplň je ochucená kokosem a celý dort je doplněn spoustou čerstvých jahod. Mňam!
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 2 lžíce másla, rozpuštěného
- 3/4 šálku rozdrobených BeBe sušenek
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
- 1/4 šálku krystalového cukru
Na náplň:
- 3x 230 g smetanového sýra Philadelphia pokojové teploty
- 1 šálek krystalového cukru
- 1/4 šálku másla pokojové teploty
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 velká vejce
- 1 šálek kokosového krému, slazeného
- 1/4 šálku kokosového rumu (například Malibu)
- 1 a ½ lžičky kokosového extraktu
Na ozdobu:
- 1/4 šálku jahodového džemu
- 2 lžíce vody
- 1,5 kg jahod zbavených stopek a nakrájených na plátky
- strouhaný kokos (volitelně)
Postup
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Strouhaný kokos rozetřete na plech v tenké vrstvě a upečte v předehřáté troubě.
- Je to rychlé, nezabere to více než 5 až 10 minut.
- Po pár minutách kokos zamíchejte, aby se vše rovnoměrně opeklo.
- Pozorně kokos sledujte, aby se vám nespálil.
- Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Potřete dortovou formu s odnímatelnými boky a pružinovým zámkem o průměru 23 cm 1 lžící rozpuštěného másla.
- Smíchejte drcené sušenky, opečený kokos, cukr a zbývající máslo ve střední misce.
- Směs natlačte na dno připravené formy.
- Pečte, dokud okraje lehce nezhnědnou, asi 10 minut.
- Nechte vychladnout.
- Snižte teplotu trouby na 150°C.
- Ve velké míse smíchejte pomocí elektrického mixéru smetanový sýr, máslo, cukr a kukuřičný škrob.
- Po 1 zašlehejte vejce.
- Poté zašlehejte kokosový krém, rum a kokosový extrakt.
- Směs nalijte na upečený korpus.
- Připravte si 2 vrstvy extra silného alobalu.
- Položte formu na alobal a dejte ji do velké zapékací mísy.
- Sklopte strany alobalu nahoru, abyste vytvořili „misku“.
- Do pekáče nalijte tolik vody, aby dosahovala cca 2,5 cm na výšku (ujistěte se, že je forma chráněna alobalem).
- Celý pekáč zakryjte alobalem.
- Cheesecake pečte v pekáči 1 hodinu.
- Odstraňte alobal.
- Pečte, dokud nebude cheesecake světle hnědý a nafouknutý, asi 40 minut.
- Umístěte formu na vychladlý sporák a chlaďte ve vodní lázni po dobu 2 hodin.
- Poté vyjměte z vody a jemně odstraňte boky formy.
- Cheesecake chlaďte 3 hodiny.
- V malém kastrůlku spařte džem s 2 lžícemi vody.
- Vršek cheesecaku potřete teplým džemem.
- Džem zcela zakryjte jahodami.
- Ty poté potřete zbylým džemem.
- Volitelně můžete boky cheesecaku olemovat kokosem.
- Dejte chladit, dokud nebudete připraveni podávat.