Cheesecake s jahodami a kokosem

Cheesecake s jahodami a kokosem
Příprava: 30 minut Vaření: 125 minut Počet porcí: 12

Tento jahodový cheesecake je plný tolika lahodných chutí! Náplň je ochucená kokosem a celý dort je doplněn spoustou čerstvých jahod. Mňam!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 2 lžíce másla, rozpuštěného
  • 3/4 šálku rozdrobených BeBe sušenek
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/4 šálku krystalového cukru

Na náplň:

  • 3x 230 g smetanového sýra Philadelphia pokojové teploty
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1/4 šálku másla pokojové teploty
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 velká vejce
  • 1 šálek kokosového krému, slazeného
  • 1/4 šálku kokosového rumu (například Malibu)
  • 1 a ½ lžičky kokosového extraktu

Na ozdobu:

  • 1/4 šálku jahodového džemu   
  • 2 lžíce vody
  • 1,5 kg jahod zbavených stopek a nakrájených na plátky
  • strouhaný kokos (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 160°C.
  • Strouhaný kokos rozetřete na plech v tenké vrstvě a upečte v předehřáté troubě.
  • Je to rychlé, nezabere to více než 5 až 10 minut.
  • Po pár minutách kokos zamíchejte, aby se vše rovnoměrně opeklo.
  • Pozorně kokos sledujte, aby se vám nespálil.
  • Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Potřete dortovou formu s odnímatelnými boky a pružinovým zámkem o průměru 23 cm 1 lžící rozpuštěného másla.
  • Smíchejte drcené sušenky, opečený kokos, cukr a zbývající máslo ve střední misce.
  • Směs natlačte na dno připravené formy.
  • Pečte, dokud okraje lehce nezhnědnou, asi 10 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Snižte teplotu trouby na 150°C.
  • Ve velké míse smíchejte pomocí elektrického mixéru smetanový sýr, máslo, cukr a kukuřičný škrob.
  • Po 1 zašlehejte vejce.
  • Poté zašlehejte kokosový krém, rum a kokosový extrakt.
  • Směs nalijte na upečený korpus.
  • Připravte si 2 vrstvy extra silného alobalu.
  • Položte formu na alobal a dejte ji do velké zapékací mísy.
  • Sklopte strany alobalu nahoru, abyste vytvořili „misku“.
  • Do pekáče nalijte tolik vody, aby dosahovala cca 2,5 cm na výšku (ujistěte se, že je forma chráněna alobalem).
  • Celý pekáč zakryjte alobalem.
  • Cheesecake pečte v pekáči 1 hodinu.
  • Odstraňte alobal.
  • Pečte, dokud nebude cheesecake světle hnědý a nafouknutý, asi 40 minut.
  • Umístěte formu na vychladlý sporák a chlaďte ve vodní lázni po dobu 2 hodin.
  • Poté vyjměte z vody a jemně odstraňte boky formy.
  • Cheesecake chlaďte 3 hodiny.
  • V malém kastrůlku spařte džem s 2 lžícemi vody.
  • Vršek cheesecaku potřete teplým džemem.
  • Džem zcela zakryjte jahodami.
  • Ty poté potřete zbylým džemem.
  • Volitelně můžete boky cheesecaku olemovat kokosem.
  • Dejte chladit, dokud nebudete připraveni podávat.
Dort s jahodami a kokosem na talíři.
www.recipegirl.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.