Cheesecake s ricottou a citronem s levandulovo-čokoládovou polevou

Cheesecake s ricottou a citronem s levandulovo-čokoládovou polevou
Příprava: 30 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 12

Přidáním ricotty do klasického cheesecaku získáte mnohem lehčí moučník, než na který jste zvyklý. Navíc díky ní skvěle vynikne chuť medu, tymiánu a citronu. Luxusní poleva z květů levandule a čokolády cheesecake skvěle doplňuje!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 230 g rozdrcených zázvorových sušenek
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1/3 šálku cukru
  • špetka soli

Na náplň:

  • 425 g ricotty
  • 450 g sýra Philadelphia, pokojové teploty
  • 4 velká vejce
  • 1/3 šálku medu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1/2 šálku cukru
  • 2 lžičky citronové kůry

Na polevu:

  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru
  • 1 a 1/2 lžičky květů levandule
  • 110 g čokolády 60 – 70 %
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Vyložte dno a boky dortové formy s pružinou o průměru 23 cm 2 vrstvami silného alobalu.
  • V míse smíchejte ingredience na korpus a rukama pevně vtlačte směs na dno formy.
  • Nechte 1/2 hodiny chladit a poté korpus předpečte asi 15 minut v předehřáté troubě, aby byl krásně křupavý.
  • Nechte vychladnout.
  • V malém hrnci smíchejte med a tymián, přiveďte na mírném plameni k varu a vařte 10 minut.
  • Nalijte směs přes jemné sítko do misky.
  • Ricottu rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka.
  • Přidejte Philadelphii a cukr a promíchejte.
  • Promíchejte sýrovou směs s tymiánovým medem a citronovou kůrou.
  • Při běžícím procesoru přidávejte vejce jedno po druhém a mixujte, dokud se zcela nezapracují.
  • Nalijte sýrovou směs na vychladlý korpus ve formě.
  • Dejte dortovou formu do většího pekáče a nalijte do pekáče tolik horké vody, aby sahala do poloviny stěn dortové formy.
  • Pečte, dokud cheesecake nezezlátne, asi 1 hodinu.
  • Vyjměte formu z vodní lázně, sejměte alobal a umístěte cheesecake na mřížku, aby vychladl.
  • Jakmile bude mít cheesecake pokojovou teplotu, dejte ho do chladu, dokud nevychladne, minimálně na 6 hodin, ale ideálně přes noc.
  • Smetanu, cukr a květy levandule zahřejte v hrnci.
  • Udržujte nízkou teplotu, nechte 5 minut vařit a poté sceďte přes jemné sítko do misky.
  • Nalijte přecezenou směs zpět do hrnce a povařte.
  • Stáhněte z ohně a přidejte nasekanou čokoládu.
  • Nechte pár minut odležet, aby se rozpustila, a poté rozmixujte na konzistenci omáčky.
  • Přidejte máslo a míchejte, aby se rozpustilo.
  • Nechte vychladnout.
  • Vychladlý cheesecake vyjměte z formy a podávejte ho nakrájený s čokoládovou polevou.
Kus cheesecaku z ricotty s čokoládovou polevou a jahodami na talířku.
www.ouichefnetwork.com

Vyzkoušejte i naše další výborné recepty na cheesecake v 6 různých variantách. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.