Cheesecake z borůvek a mascarpone

Cheesecake z borůvek a mascarpone
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Vychutnejte si krémovou náplň tohoto jedinečného borůvkového cheesecaku. V čem je kouzlo tohoto receptu? Je to ten lahodný italský sýr, který máme všichni rádi.

Co budeme potřebovat

  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 200 g sušenek (drcených)
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 400 g sýra mascarpone
  • 350 g smetanového sýra
  • 125 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kukuřičné mouky (kukuřičný škrob)
  • 3 velká vejce
  • kůra z jednoho malého pomeranče
  • 300 g čerstvých borůvek

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Formu vymažte máslem.
  • Rozpuštěné máslo smíchejte se sušenkovou drobenkou a dobře promíchejte. Vtlačte na dno připravené formy.
  • Během přípravy náplně dejte do lednice vychladit.
  • Ve velké míse vyšlehejte vanilku, oba sýry, cukr, kukuřičnou mouku, vejce a pomerančovou kůru.
  • Přidejte 3/4 množství borůvek.
  • Směs přendejte do vychlazené krusty.
  • Navrch rozsypte zbývající borůvky a trochu je zatlačte dolů do náplně.
  • Pečte 45 minut až hodinu, dokud nezezlátne a téměř neztuhne. Uprostřed by se měl ještě trochu chvět.
  • Vypněte troubu a otevřete dvířka trouby. Před vyjmutím z formy nechte v troubě úplně vychladnout.
  • Zakryjte a nechte několik hodin nebo přes noc v lednici.

Co může být lepšího než osvěžující borůvkový cheesecake s kávou dle vlastního výběru? Tento luxus si můžete dopřát s nejlepšími kapslovými kávovary. Jaký si vybrat? To se dočtete v naší recenzi.

Lahodný tvarohový koláč s borůvkami.
Zdroj: oliveandmango.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.