Překvapte zdravým koláčem se sýrem a řeckým jogurtem. Má mnohem vyšší obsah bílkovin než klasický cheesecake, ale rozdílu si nevšimnete.
Co budeme potřebovat
Na krustu
- 140 g grahamových sušenek
- 50 g moučkového cukru
- 85 g rozpuštěného másla
- ½ lžičky mleté skořice
Na koláč
- 500 g Cottage
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 velká vejce
- 75 ml javorového sirupu
- 2 lžičky mouky
- ½ lusku vanilky
Na džem
- 150 g černého rybízu
- 100 g krystalového cukru
- 50 ml vody
Postup
- Vyložte dno formy pečicím papírem a stěny vymažte.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Na krustu ve velké míse smíchejte všechny ingredience dohromady.
- Krustu jemně vtlačte do vyložené formy.
- V kuchyňském robotu nebo mixéru na nízkou rychlost rozmixujte Cottage a řecký jogurt dohromady, dokud směs nebude hladká.
- Poté přidáme vejce, javorový sirup a mouku. Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a vmíchejte do náplně do cheesecaku.
- Nalijte vše do formy na připravenou krustu.
- Pečte v troubě asi 1 hodinu, dokud cheesecake neztuhne.
- Mezitím si ve středním hrnci smícháme vše dohromady na marmeládu.
- Přiveďte směs k varu a poté snižte teplotu na středně nízkou.
- Vařte 10 minut za častého míchání.
- Před naléváním džemu na cheesecake s Cottage sýrem nechte vychladnout.
Aby vaše náplň do tohoto recepty z Cottage byla opravdu nadýchaná potřebujete kvalitní mixér. Podívejte se na naši recenzi ručních mixérů a pořiďte si ten správný.