Chimichurri marináda

Chimichurri marináda
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Tato studená omáčka se vyrábí ze směsi čerstvé mleté ​​petrželky, česneku, červeného vinného octa, oregana a olivového oleje. Pochází z Uruguaye a Argentiny a je možné jí připravit během pouhých 5 minut.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku nasekané petrželky
  • 4 nakrájené stroužky česneku
  • 1 nakrájená šalotka
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 malá na kostičky nakrájená červená chilli paprička se semínky
  • 3 polévkové lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře (je možné použít i pepř čtyř barev)
  • 2/3 hrnku kvalitního extra panenského olivového oleje

Postup:

  • Do mísy kuchyňského robota přidáme nasekanou petržel, česnek, šalotku, oregano, červené chilli, červený vinný ocet, sůl a pepř.
  • Mixujeme na nízkou rychlost, aby se suroviny jen promíchaly, ale nevznikla z nich hustá pasta.
  • Směs přendáme do malé misky a zalijeme ji extra panenským olivovým olejem.
  • Jemně promícháme, aby se spojily.
  • Nechte odstát po dobu 15 minut, aby se chutě promísily.
  • Podáváme ke grilovanému či pečenému masu, zelenině nebo použijeme jako marinádu.
Lahodná omáčka s bylinkami, vinným octem a extra panenským olivovým olejem.
Zdroj: https://theforkedspoon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.