Tato studená omáčka se vyrábí ze směsi čerstvé mleté petrželky, česneku, červeného vinného octa, oregana a olivového oleje. Pochází z Uruguaye a Argentiny a je možné jí připravit během pouhých 5 minut.
Ingredience:
- 1/2 hrnku nasekané petrželky
- 4 nakrájené stroužky česneku
- 1 nakrájená šalotka
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 malá na kostičky nakrájená červená chilli paprička se semínky
- 3 polévkové lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře (je možné použít i pepř čtyř barev)
- 2/3 hrnku kvalitního extra panenského olivového oleje
Postup:
- Do mísy kuchyňského robota přidáme nasekanou petržel, česnek, šalotku, oregano, červené chilli, červený vinný ocet, sůl a pepř.
- Mixujeme na nízkou rychlost, aby se suroviny jen promíchaly, ale nevznikla z nich hustá pasta.
- Směs přendáme do malé misky a zalijeme ji extra panenským olivovým olejem.
- Jemně promícháme, aby se spojily.
- Nechte odstát po dobu 15 minut, aby se chutě promísily.
- Podáváme ke grilovanému či pečenému masu, zelenině nebo použijeme jako marinádu.