Tento chlebíček je krásně vláčný a chutný a perfektně se doplňuje s polevou z bílé čokolády a jogurtu. Naprostá lahůdka!
Ingredience
Na chlebíček:
- 115 g šťouchané červené řepy, již uvařené
- 120 ml mléka
- 1 vejce
- 65 g rozpuštěného másla
- 125 g krystalového cukru
- 150 g hladké mouky
- 5 g prášku do pečiva
Na polevu:
- 150 g bílé čokolády
- 60 g jogurtu
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Ve velké míse vyšlehejte vejce, cukr a mléko.
- Přidejte rozmačkanou vařenou červenou řepu.
- Přidejte rozpuštěné máslo a znovu prošlehejte.
- Ujistěte se, že máslo není příliš horké.
- V jiné míse smíchejte suché přísady: mouku a prášek do pečiva.
- Suché ingredience dejte do mísy se zbytkem ingrediencí a vše prošlehejte.
- Dejte těsto do chlebíčkové formy, kterou jste si předtím vyložili pečícím papírem.
- Pečte 45 minut.
- Vložte do buchty párátko nebo nůž, abyste ověřili, že byla správně upečená.
- Mezitím si připravte polevu.
- Rozpusťte bílou čokoládu.
- Nechte 5 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- V míse smíchejte bílou čokoládu s jogurtem.
- Nechte 30 minut vychladnout.
- Když vyjmete polevu z lednice, měla by mít správnou konzistenci: krémovou a hladkou, ne příliš tekutou.
- Natřete polevu na chlebíček.
- Chlebíček by měl mít pokojovou teplotu.
- Dobrou chuť!