Chlebíček z červené řepy s polevou

Chlebíček z červené řepy s polevou
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tento chlebíček je krásně vláčný a chutný a perfektně se doplňuje s polevou z bílé čokolády a jogurtu. Naprostá lahůdka!

Ingredience

Na chlebíček:

  • 115 g šťouchané červené řepy, již uvařené
  • 120 ml mléka
  • 1 vejce
  • 65 g rozpuštěného másla
  • 125 g krystalového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 5 g prášku do pečiva

Na polevu:

  • 150 g bílé čokolády
  • 60 g jogurtu

Postup                                       

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Ve velké míse vyšlehejte vejce, cukr a mléko.
  3. Přidejte rozmačkanou vařenou červenou řepu.
  4. Přidejte rozpuštěné máslo a znovu prošlehejte.
  5. Ujistěte se, že máslo není příliš horké.
  6. V jiné míse smíchejte suché přísady: mouku a prášek do pečiva.
  7. Suché ingredience dejte do mísy se zbytkem ingrediencí a vše prošlehejte.
  8. Dejte těsto do chlebíčkové formy, kterou jste si předtím vyložili pečícím papírem.
  9. Pečte 45 minut.
  10. Vložte do buchty párátko nebo nůž, abyste ověřili, že byla správně upečená.
  11. Mezitím si připravte polevu.
  12. Rozpusťte bílou čokoládu.
  13. Nechte 5 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  14. V míse smíchejte bílou čokoládu s jogurtem.
  15. Nechte 30 minut vychladnout.
  16. Když vyjmete polevu z lednice, měla by mít správnou konzistenci: krémovou a hladkou, ne příliš tekutou.
  17. Natřete polevu na chlebíček.
  18. Chlebíček by měl mít pokojovou teplotu.
  19. Dobrou chuť!
Řepový chlebíček s polevou z jogurtu a bílé čokolády ozdobený malinami, servírovaný na dřevěném prkýnku.
www.thehomemaderevolution.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.