Tento moučník z červeného rybízu je krásně vlhký, přesto při krájení drží dobře pohromadě. Obsahuje značné množství kukuřičného škrobu, díky kterému má krásně hedvábnou texturu. Navíc je neuvěřitelně jednoduchý!
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku kukuřičného škrobu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 šálek másla
- 1 šálek bílého krystalového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 4 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 2 šálky čerstvého červeného rybízu plus 4-5 snítek na ozdobu
- 3 lžíce moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a vymažte a vysypte chlebíčkovou formu.
- V samostatné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl.
- Dejte stranou.
- Smíchejte máslo a cukr.
- Přidejte vejce po jednom a po každém přidání dobře promíchejte.
- Vmíchejte vanilkový extrakt.
- Vmíchejte polovinu suchých přísad, potom mléko a druhou polovinu suchých přísad.
- Jemně vmíchejte červený rybíz.
- Přeneste těsto do připravené formy.
- Vložte do trouby a pečte 40 minut.
- Vyjměte z trouby a nechte 15 minut vychladnout.
- Vyjměte chlebíček z formy, přendejte na servírovací talíř a nechte ho úplně vychladnout.
- Moučkový cukr rozetřete na malý plochý talíř.
- Jemně v něm poválejte snítky červeného rybízu.
- Chlebíček posypte zbylým moučkovým cukrem a naaranžujte na něj pocukrované snítky rybízu.
- Podávejte.