Chlebíček z červeného rybízu

Chlebíček z červeného rybízu
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Tento moučník z červeného rybízu je krásně vlhký, přesto při krájení drží dobře pohromadě. Obsahuje značné množství kukuřičného škrobu, díky kterému má krásně hedvábnou texturu. Navíc je neuvěřitelně jednoduchý!

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 šálku kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 šálek másla
  • 1 šálek bílého krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • 2 šálky čerstvého červeného rybízu plus 4-5 snítek na ozdobu
  • 3 lžíce moučkového cukru

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a vymažte a vysypte chlebíčkovou formu.
  2. V samostatné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl.
  3. Dejte stranou.
  4. Smíchejte máslo a cukr.
  5. Přidejte vejce po jednom a po každém přidání dobře promíchejte.
  6. Vmíchejte vanilkový extrakt.
  7. Vmíchejte polovinu suchých přísad, potom mléko a druhou polovinu suchých přísad.
  8. Jemně vmíchejte červený rybíz.
  9. Přeneste těsto do připravené formy.
  10. Vložte do trouby a pečte 40 minut.
  11. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut vychladnout.
  12. Vyjměte chlebíček z formy, přendejte na servírovací talíř a nechte ho úplně vychladnout.
  13. Moučkový cukr rozetřete na malý plochý talíř.
  14. Jemně v něm poválejte snítky červeného rybízu.
  15. Chlebíček posypte zbylým moučkovým cukrem a naaranžujte na něj pocukrované snítky rybízu.
  16. Podávejte.   
Sladký chlebíček ozdobený pocukrovaným červeným rybízem.
www.diaryofamadhausfrau.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.