Tento recept na Caesar salát jako jednohubka nebo chlebíček je perfektním doplňkem na každou párty.
Co budeme potřebovat
- 4 plátky slaniny
- 3 malá kuřecí stehna bez kostí a kůže
- 2 plátky chleba (zbavené kůrky, nakrájené na 24 čtverců, každý 2,5 cm)
- 3 lžíce másla
- 4 listy římského salátu (nakrájené na 48 čtverců, každý 2,5 cm)
- 1 žloutek
- 10 ml citronové šťávy
- 1 malý stroužek česneku (nasekaný nadrobno)
- 125 ml rostlinného oleje
- 1 lžíce kapary (nakrájené)
- ½ lžičky ančovičkové pasty
- 3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
Postup
- Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě opečte slaninu.
- Ve stejné pánvi na středně vysokou teplotu opékejte kuře na rozpáleném slaninovém tuku po dobu, dokud nebude propečené.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Jakmile jsou kuře a slanina vychladlé, nakrájejte je na 24 čtverců.
- Ve stejné pánvi opečte chléb na másle asi 5 minut.
- V míse prošlehejte žloutek, citronovou šťávu a česnek.
- Za stálého šlehání pomalu zakápněte 1/3 oleje.
- Když emulze začne připomínat majonézu, přidejte za stálého šlehání zbylý olej.
- Přidejte kapary, pastu a 2 lžíce parmezánu.
- Na pracovní plochu položte 24 čtverců chleba.
- Na každý dejte ½ lžičky zálivky.
- Na každý chléb navrstvíme kuře, slaninu a dva čtverečky hlávkového salátu.
- Každý chlebíček propíchněte špejlí nebo párátkem.
- Zakončete malým kopečkem dresinku přes hlávkový salát a posypte zbylým parmazánem.
Kuřecí maso si v tomto receptu můžete osmažit na skvělé grilovací pánvi, která je nepřilnavá a naprosto spolehlivá! Jak t víme? My jsme na ně udělali recenzi!