Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Tahle skvělá česnečka vás ne jen zasytí, ale také příjemně zahřeje v chladných dnech.

Ingredience:

  • 2 plátky starého chleba
  • česneková pasta (8 stroužků česneku rozmačkaných s 1 lžičkou soli)
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 l vývaru
  • 1 ks bobkový list
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • nať petržele (na ozdobu)

Postup:

  • Rozpalte olivový olej
  • Na olivovém oleji opečte česnekovou pasu. Dejte pozor abyste ji nespálili, nebo zhořkne
  • Než se opeče česnek, nakrájejte chleba na kostičky
  • Do opečené česnekové pasty přidejte kostičky chleba a promíchejte
  • Zalijte vývarem
  • Přidejte bobkový list, sůl a pepř
  • Vařte asi 10 minut
  • Mezi tím si rozmíchejte vejce a po 10ti minutách přidejte do polévky
  • Vejce nechte asi minutu zavařit

Polévku servírujte posypanou petrželovou natí, nebo třeba medvědím česnekem.

Vyzkoušejte také neodolatelnou polévku z medvědího česneku.

Ke konci vaření můžete do polévky prolisovat jeden stroužek česneku. Polévka tak získá silnější česnekovou chuť.

Talíř s polévkou posypaný bylinkami.
Zdroj: simplyhappenings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.