Tahle skvělá česnečka vás ne jen zasytí, ale také příjemně zahřeje v chladných dnech.
Ingredience:
- 2 plátky starého chleba
- česneková pasta (8 stroužků česneku rozmačkaných s 1 lžičkou soli)
- 50 ml olivového oleje
- 1 l vývaru
- 1 ks bobkový list
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- nať petržele (na ozdobu)
Postup:
- Rozpalte olivový olej
- Na olivovém oleji opečte česnekovou pasu. Dejte pozor abyste ji nespálili, nebo zhořkne
- Než se opeče česnek, nakrájejte chleba na kostičky
- Do opečené česnekové pasty přidejte kostičky chleba a promíchejte
- Zalijte vývarem
- Přidejte bobkový list, sůl a pepř
- Vařte asi 10 minut
- Mezi tím si rozmíchejte vejce a po 10ti minutách přidejte do polévky
- Vejce nechte asi minutu zavařit
Polévku servírujte posypanou petrželovou natí, nebo třeba medvědím česnekem.
Vyzkoušejte také neodolatelnou polévku z medvědího česneku.
Ke konci vaření můžete do polévky prolisovat jeden stroužek česneku. Polévka tak získá silnější česnekovou chuť.