Chlebová polévka s houbami

Chlebová polévka s houbami

Máte-li doma sušené houby můžete je do polévky přidat. Houby polévce dodají skvělou chuť.

Ingredience:

  • 6 plátků starého chleba
  • 20 g sušených hub
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 250 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Sušené houby namočte do vody a dejte stranou
  • Nakrájejte si cibuli na kostičky a prolisujte česnek
  • Ve velkém hrnci rozpalte olivový olej na kterém opečte cibuli a česnek.
  • Do hrnce dále nasypte chilli, oregano, sladkou papriku, sůl a pepř a opékejte dokud se koření nerozvoní
  • Z hub vymačkejte přebytečnou vodu a pokud jsou velké, pokrájejte je na kousky, dejte do hrnce a opékejte asi 5 minut
  • Po opečení hub přidejte špenát a zalijte zeleninovým vývarem
  • Polévku přiveďte k varu a nechte vařit asi 15 minut, dokud houby nezměknou
  • Mezi tím co se vaří základ na polévku si nakrájejte chleba na kousky a opečte ho v jiném hrnci na másle
  • Až bude chleba opečený, zalijte ho připravenou polévkou a nechte ještě asi 5 minut provařit

Při servírování můžete použít na ozdobu opečené čerstvé houby.

Chuť polévky můžete pozvednout opečením chlebu na slanině.

Polévka s houbami a chlebem v talíři.
Zdroj: biancazapatka.com

Když místo čerstvých rajčat použijete konzervovaná, můžete si polévku vychutnat během celého roku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.