Máte-li doma sušené houby můžete je do polévky přidat. Houby polévce dodají skvělou chuť.
Ingredience:
- 6 plátků starého chleba
- 20 g sušených hub
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 250 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
- Sušené houby namočte do vody a dejte stranou
- Nakrájejte si cibuli na kostičky a prolisujte česnek
- Ve velkém hrnci rozpalte olivový olej na kterém opečte cibuli a česnek.
- Do hrnce dále nasypte chilli, oregano, sladkou papriku, sůl a pepř a opékejte dokud se koření nerozvoní
- Z hub vymačkejte přebytečnou vodu a pokud jsou velké, pokrájejte je na kousky, dejte do hrnce a opékejte asi 5 minut
- Po opečení hub přidejte špenát a zalijte zeleninovým vývarem
- Polévku přiveďte k varu a nechte vařit asi 15 minut, dokud houby nezměknou
- Mezi tím co se vaří základ na polévku si nakrájejte chleba na kousky a opečte ho v jiném hrnci na másle
- Až bude chleba opečený, zalijte ho připravenou polévkou a nechte ještě asi 5 minut provařit
Při servírování můžete použít na ozdobu opečené čerstvé houby.
Chuť polévky můžete pozvednout opečením chlebu na slanině.
Když místo čerstvých rajčat použijete konzervovaná, můžete si polévku vychutnat během celého roku.