Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 l vývaru nebo vody s masoxem
- 15–20 dkg tvrdšího chleba
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- cca 10 dkg kořenové zeleniny
- hrst čerstvých hub
- 1 párek nebo klobása
- 1,5 dl smetany
- kmín
- sůl
- celerová nať nebo petrželka
Postup receptu
- Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme, očištěné houby pokrájíme na tenké plátky a vše dáme vařit do vývaru nebo vody s masoxem
- Chleba nalámeme nebo nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji a přidáme do vroucí polévky
- Osolíme a přidáme kmín
- Vaříme, až je vše měkké
- Pak polévku buď jen rozkvedláme, nebo vše rozmixujeme, dochutíme solí, přidáme na kolečka nakrájený párek nebo klobásu
- Přilijeme smetanu a necháme jen prohřát, už nevaříme
- Sypeme sekanou celerovou natí nebo petrželkou