Chlupaté knedlíky z cukety

Chlupaté knedlíky z cukety

Vyzkoušejte zdravější variantu ,,klouzáků“ a to připravovanou z cukety. Je to vynikající! Servírujte nejlépe se zelím a pečeným vepřovým masem.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce krupice
  • 2 rohlíky
  • 200 g hrubé mouky
  • sůl dle chuti
  • česnek, cibule a sádlo na ozdobu

Postup

  1. Cuketu oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na jemno.
  2. Vymačkáme z ní přebytečnou vodu, přidáme krupici, vejce a rohlíky nakrájené na kostičky, osolíme a všechno promícháme.
  3. Z těsta tvoříme malé kuličky, které vaříme v osolené vodě 15 – 20 minut.
  4. Hotové chlupáče servírujeme s na sádle osmaženou cibulkou a česnekem, případně přidělejte ještě zelí a pečené vepřové maso.
Cuketové klouzáky s uzeným masem a zelím servírované na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.coolinari.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.