Vyzkoušejte zdravější variantu ,,klouzáků“ a to připravovanou z cukety. Je to vynikající! Servírujte nejlépe se zelím a pečeným vepřovým masem.
Ingredience
- 2 vejce
- 1 cuketa
- 1 lžíce krupice
- 2 rohlíky
- 200 g hrubé mouky
- sůl dle chuti
- česnek, cibule a sádlo na ozdobu
Postup
- Cuketu oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na jemno.
- Vymačkáme z ní přebytečnou vodu, přidáme krupici, vejce a rohlíky nakrájené na kostičky, osolíme a všechno promícháme.
- Z těsta tvoříme malé kuličky, které vaříme v osolené vodě 15 – 20 minut.
- Hotové chlupáče servírujeme s na sádle osmaženou cibulkou a česnekem, případně přidělejte ještě zelí a pečené vepřové maso.