Připravte si tento základní recept na klouzáky, který pak můžete kombinovat se surovinami dle vaší libosti.
Ingredience
- 1 kg syrových brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
Postup
- Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a vymačkáme z nich tekutinu.
- Přidáme vejce a mouku a vymícháme těsto.
- Těsto by mělo být hustší konzistence, tak aby se z něj daly tvarovat noky nebo knedlíčky.
- Knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody, vykrajujeme předem namočenou lžící.
- Necháme projít varem a dřevěnou vařečkou lehce zamícháme, aby se všechny knedlíky odlepily ode dna
- V nezakrytém kastrolu vaříme asi dvanáct minut.
- Uvařené knedlíky opatrně vybíráme cedníkem.
- Knedlíky můžeme podávat s dušeným špenátem a vepřovým masem na kmínu či s opečenou slaninou a smaženou cibulkou.

Máme pro vás také recepty na domácí knedlíky a to kynuté i nekynuté. Ochutnejte je všechny!