Tento recept je pravděpodobně nejlepší a nejjednodušší recept na domácí masové párečky, který znám. Snadné na přípravu, neuvěřitelně vydatné a chutné. Každý kdo je ochutnal se olizoval až za ušima.
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 150 g cibule
- 6 stroužků česneku
- Lžička jedlé sody
- 3 lžičky chilli
- 3 lžíce petrželky (nasekané)
- Špetka pepře
- Lžíce sladké papriky
- 2 lžíce pálivé papriky
- ½ lžičky sladké uzené papriky
- Špetka soli
- 15 ml vody
- ¾ lžíce vegety
- 2 lžíce strouhanky
Postup
- Mleté maso dáme do velké mísy
- Cibuli si nadrobno nakrájíme a česnek si nastrouháme nebo prolisujeme
- Přidáme je do mísy k masu
- Dále přidáme nasekanou petrželku, všechny papriky, jedlou sodu, strouhanku, vodu, podravku, sůl a pepř
- Ručně propracujeme do jednotného těsta
- Mísu zakryjme potravinářskou fólií a necháme 1 až 2 hodiny odpočívat v lednici
- Z masové směsi poté tvarujeme špalíčky o velikosti 7-10 centimetrů
- Na rozpálené pánvi s olejem poté jednotlivé špalíčky, za stálého otáčení, 12-14 minut grilujeme
- Čevabčiči musí být zlatavé a dobře propečené