Grilovanému chřestu stačí jen kapka másla a trochu bylinek, které umocní jeho svěží chuť. Takto připravený chřest pak můžete podávat jako přílohu ke steaku, vepřovému masu, mořským plodům či kuřecímu.
Co budete potřebovat
- 500 g chřestu
- 2 lžíce másla, rozpuštěného
- 1 lžíce nakrájeného čerstvého kopru nebo 1 lžička sušeného kopru
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- jemně nastrouhaný parmazán
Postup
- Odlomte a vyhoďte dřevité konce z chřestu.
- Na talíři pokapejte chřest máslem a posypte koprem, česnekem a pepřem.
- Promíchejte.
- Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, umístěte chřest na střed roštu nezakrytého grilu přímo nad uhlíky.
- Grilujte 7 až 10 minut, nebo dokud není chřest křupavý, občas chřest otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
- Pokud používáte plynový gril, předehřejte ho.
- Snižte teplotu na střední.
- Umístěte chřest na grilovací rošt.
- Přikryjte a grilujte podle pokynů.
- Chcete-li podávat, přesuňte chřest do servírovací misky.
- Posypte parmazánem.