Chřest na grilu s máslem a koprem

Chřest na grilu s máslem a koprem

Grilovanému chřestu stačí jen kapka másla a trochu bylinek, které umocní jeho svěží chuť. Takto připravený chřest pak můžete podávat jako přílohu ke steaku, vepřovému masu, mořským plodům či kuřecímu.

Co budete potřebovat

  • 500 g chřestu
  • 2 lžíce másla, rozpuštěného
  • 1 lžíce nakrájeného čerstvého kopru nebo 1 lžička sušeného kopru
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • jemně nastrouhaný parmazán

Postup

  • Odlomte a vyhoďte dřevité konce z chřestu.
  • Na talíři pokapejte chřest máslem a posypte koprem, česnekem a pepřem.
  • Promíchejte.
  • Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, umístěte chřest na střed roštu nezakrytého grilu přímo nad uhlíky.
  • Grilujte 7 až 10 minut, nebo dokud není chřest křupavý, občas chřest otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
  • Pokud používáte plynový gril, předehřejte ho.
  • Snižte teplotu na střední.
  • Umístěte chřest na grilovací rošt.
  • Přikryjte a grilujte podle pokynů.
  • Chcete-li podávat, přesuňte chřest do servírovací misky.
  • Posypte parmazánem.
Chřest s máslem, bylinkami a parmazánem na velkém talíři.
www.bhg.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.