Každý si musí zamilovat malé svazky ogrilovaného chřestu zabalené ve šťavnaté slanině. Podávejte je jako předkrm, dokonalou přílohu či dokonce jako hlavní jídlo spolu s velkým salátem.
Co budete potřebovat
- 500 g středního chřestu, ořezaného (cca 20 – 30 výhonků)
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 3 proužky tenké slaniny rozkrojené příčně napůl
Postup
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Na plech dejte výhonky chřestu a pokapejte je olivovým olejem.
- Lehce dochuťte solí a podle chuti pepřem.
- Rukama jemně promněte.
- Výhonky chřestu rozdělte na 6 svazků po 4 až 5 kusech.
- Každý svazek obalte polovinou plátku slaniny, zastrčte konce, abyste je zajistili nebo je volitelně můžete zajistit namočenými párátky.
- Svazky chřestu zabalené ve slanině opečte na horkém grilu na přímém ohni se zavřeným víkem.
- Grilujte 5 až 8 minut z každé strany, dokud chřest nezměkne a lehce se neopeče a slanina není propečená s křupavými okraji.
- Přeneste na talíř a podávejte.
Možná se vám budou hodit i naše recenze kontaktních elektrických grilů. Kdo se stal naším favoritem a proč?