Chřest na grilu ve slanině

Chřest na grilu ve slanině

Každý si musí zamilovat malé svazky ogrilovaného chřestu zabalené ve šťavnaté slanině. Podávejte je jako předkrm, dokonalou přílohu či dokonce jako hlavní jídlo spolu s velkým salátem.

Co budete potřebovat

  • 500 g středního chřestu, ořezaného  (cca 20 – 30 výhonků)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 3 proužky tenké slaniny rozkrojené příčně napůl

Postup

  • Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  • Na plech dejte výhonky chřestu a pokapejte je olivovým olejem.
  • Lehce dochuťte solí a podle chuti pepřem.
  • Rukama jemně promněte.
  • Výhonky chřestu rozdělte na 6 svazků po 4 až 5 kusech.
  • Každý svazek obalte polovinou plátku slaniny, zastrčte konce, abyste je zajistili nebo je volitelně můžete zajistit namočenými párátky.
  • Svazky chřestu zabalené ve slanině opečte na horkém grilu na přímém ohni se zavřeným víkem.
  • Grilujte 5 až 8 minut z každé strany, dokud chřest nezměkne a lehce se neopeče a slanina není propečená s křupavými okraji.
  • Přeneste na talíř a podávejte.
Malé svazky ogrilovaného chřestu zabalené ve šťavnaté slanině na talíři s vidličkou a klínky citronu.
www.pinchandswirl.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze kontaktních elektrických grilů. Kdo se stal naším favoritem a proč?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.