Příprava: 5 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Omáčka:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra
- sůl
- 3 dl mléka
- 1,5 dl kysané smetany
- 2 žloutky
Postup receptu
- Očištěný chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat
- Mezitím připravíme omáčku a chřest v ní necháme prohřát
- Příprava omáčky: z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme, osolíme a povaříme na hustý bešamel
- Přidáme strouhaný sýr a ještě asi 5 minut povaříme
- Pak odstavíme a vmícháme smetanu rozšlehanou se žloutky a už nevaříme
- Příloha: těstoviny (špagety, mušličky)