Polévka, která zaujme svou výraznou zelenou barvou a báječnou chutí.
Ingredience
- 25 g másla
- 1 lžíce oleje
- 350 g čerstvého zeleného chřestu
- 3 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 700 ml zeleninového vývaru
Postup
- Z chřestu odstraňte zdřevnatělé konce.
- Špičky odřízněte zvlášť, stonky pokrájejte na menší kousky.
- V hrnci rozpusťte máslo, vložte špičky chřestu a zlehka několik minut opečte.
- Vyjměte a dejte stranou.
- Vložte najemno nakrájenou šalotku a kousky chřestových stonků a za stálého míchání opékejte 5 minut.
- Přidejte najemno nasekaný česnek a opečte ještě 2 minuty.
- Přidejte španát, zalijte vývarem a pod pokličkou vařte na mírném ohni 20 minut.
- Sundejte z plotny a rozmixujte polévku tyčovým mixérem.
- Dejte zpět na sporák, osolte, opepřete a pár minut prohřejte.
- Polévku ozdobte špičkami chřestu a podávejte s opečeným toustem nebo bagetkou.