Chřestová polévka se špenátem

Chřestová polévka se špenátem

Polévka, která zaujme svou výraznou zelenou barvou a báječnou chutí.

Ingredience

  • 25 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 350 g čerstvého zeleného chřestu
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 700 ml zeleninového vývaru

Postup

  • Z chřestu odstraňte zdřevnatělé konce.
  • Špičky odřízněte zvlášť, stonky pokrájejte na menší kousky.
  • V hrnci rozpusťte máslo, vložte špičky chřestu a zlehka několik minut opečte.
  • Vyjměte a dejte stranou.
  • Vložte najemno nakrájenou šalotku a kousky chřestových stonků a za stálého míchání opékejte 5 minut.
  • Přidejte najemno nasekaný česnek a opečte ještě 2 minuty.
  • Přidejte španát, zalijte vývarem a pod pokličkou vařte na mírném ohni 20 minut.
  • Sundejte z plotny a rozmixujte polévku tyčovým mixérem.
  • Dejte zpět na sporák, osolte, opepřete a pár minut prohřejte.
  • Polévku ozdobte špičkami chřestu a podávejte s opečeným toustem nebo bagetkou.
Miska s hustou polévkou z chřestu s kousky zeleného chřestu na vrchu
Zdroj: lastingredient.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.