Chřestovka s vejcem

Chřestovka s vejcem

Lahodná krémová polévka z chřestu. Ztracené vejce přidává proteiny, živiny a zcela nový rozměr chuti.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 střední brambory
  • 600 g zeleného chřestu bez zdřevnatělých konců stonků
  • 50 g parmezánu
  • 60 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce octa
  • 4 vejce

Postup

  • Ve středním hrnci opečte na másle najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  • Přilijte vývar a vložte na kousky pokrájené oloupané btambory.
  • Přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou, přibližně 15 minut.
  • Ze stonků chřestu odřízněte špičky a dejte je bokem, zbylé stonky pokrájejte na kousky a vložte do polévky. Vařte 5 minut.
  • Polévku odstavte z plotny a rozmixujte do hladka.
  • Dejte zpět na sporák, přidejte nastrouhaný sýr, smetanu, osolte, opepřete a povařte.
  • V malém hrnci s vroucí osolenou vodou uvaře špičky chřestu do měkka, přibližně 2 minuty.
  • Špičky vyjměte a do vody přilijte ocet.
  • Jedno vejce rozklepněte do misky, ve vodě s octem vytvořte vařečkou malý vír a do jeho středu vlijte vejce.
  • Povařte přibližně minutu a půl – bílek by měl být tuhý a žloutek tekutý.
  • Ztracené vejce vyjměte z vody a proces opakujte i s ostatními vejci.
  • Polévku servírujte v misce nebo v hlubokém talíři se ztraceným vejcem a uvařenými špičkami chřestu navrchu.
Zelená chřestovka se ztraceným vejcem v misce
Zdroj: myrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.