Božská kombinace nadýchaného těsta obaleného ve skořicovém cukru, to jsou přesně tyto recepty na churros!
Lepší ochutnáte snad jen ve Španělsku. Usmažte si je nebo upečte v troubě a nechte svůj domov provonět skořicovým aroma.
Postup je snadný a vy si tuto dobrotu můžete vychutnat za méně než 20 minut! Zejména nejmenší strávníci jí ocení.
Naše recepty
Co je churros?
Churros poprvé objevili (upekli) španělští ovčáci.
Těžce pracující muži, kteří většinu dní trávili prací v kopcích, chtěli uspokojit své chutě po sladké odměně po náročném dni. Jenže vysoko v horách bylo těžké sehnat čerstvé pečivo.
Vynalézaví pastýři přišli s touto lahodnou sladkou svačinkou, kterou lze snadno vařit na pánvi na otevřeném ohni, protože jim podmínky, ve kterých se pohybovaly, nedovolovaly jinak.
Zajímavý je původ názvu. Churros získaly své jméno od ovce Navajo-Churro, pocházející z druhu ovce vyskytující se na Pyrenejském poloostrově, jejíž rohy se údajně podobají tvaru této dobroty.
Bylo jen otázkou času, kdy churros, díky kolonizaci, překročí hranici Španělska a stanou se populární v Jižní Americe a dalších hispánských zemích.
Vznikly tak duté churros o velikosti jumbo a plněné všemi druhy lahodných náplní včetně čokolády, ovoce a pudinku.