Chutná polévka z ačokči

Chutná polévka z ačokči

Máte rádi polévky? I do nich můžete bez problémů přidat tuto nevšední zeleninu.

Ingredience:

  • 500 g fazolí
  • 250 g brambor
  • 225 g sýra, například mozzarelly
  • 5 kusů ačokči
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 PL cibule nakrájené na kostičky
  • 2 PL nasekaného koriandru
  • 2 PL oleje
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • kmín
  • sůl dle chuti

Postup:

  1. Fazole přes noc namočte, následně uvařte doměkka.
  2. Na oleji zlehka orestujte cibuli a koriandr, ochuťte kmínem.
  3. Přidejte oloupané a nakrájené brambory a restujte dalších 5 minut.
  4. Vmíchejte fazole a vodu, ve které se vařily, promíchejte a vařte 10 minut.
  5. Přidejte na tenké proužky nakrájenou ačokču a vařte dalších 5 minut, dokud polévka neznačně mírně houstnout.
  6. Přilijte mléko a na kousky nakrájený sýr, důkladně promíchejte, aby se sýr začal rozpouštět.
  7. Okořeňte podle chuti.
Talíř se zeleninovou polévkou z paprikookurkou.
zdroj: supermaxi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.