Máte rádi polévky? I do nich můžete bez problémů přidat tuto nevšední zeleninu.
Ingredience:
- 500 g fazolí
- 250 g brambor
- 225 g sýra, například mozzarelly
- 5 kusů ačokči
- 1/2 šálku mléka
- 2 PL cibule nakrájené na kostičky
- 2 PL nasekaného koriandru
- 2 PL oleje
- 1 kostka zeleninového bujónu
- kmín
- sůl dle chuti
Postup:
- Fazole přes noc namočte, následně uvařte doměkka.
- Na oleji zlehka orestujte cibuli a koriandr, ochuťte kmínem.
- Přidejte oloupané a nakrájené brambory a restujte dalších 5 minut.
- Vmíchejte fazole a vodu, ve které se vařily, promíchejte a vařte 10 minut.
- Přidejte na tenké proužky nakrájenou ačokču a vařte dalších 5 minut, dokud polévka neznačně mírně houstnout.
- Přilijte mléko a na kousky nakrájený sýr, důkladně promíchejte, aby se sýr začal rozpouštět.
- Okořeňte podle chuti.