Bohatá pomazánka, která se od ostatních receptů odlišuje některými netradičními ingrediencemi, jako jsou sterilované okurky či worcestrová omáčka.
Ingredience:
- 200 g uzené makrely
- 200 g smetanového sýra typu Philadelphia
- 1/4 šálku majonézy
- 4 sterilované okurky
- 1 PL kaparů
- 2 PL citronové šťávy
- 2 čajové lžičky křenové pasty nebo krému
- 2 čajová lžičky worcestrové omáčky
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup:
- Vyšlehejte dohladka smetanový sýr s majonézou.
- Přidejte nakrájené okurky, nasekanou pažitku, kapary, křen, citronovou šťávu a worcestrovou omáčku.
- Důkladně promíchejte.
- Uzenou makrelu zbavte kostí a kůže a kousky masa postupně přimíchejte do směsi.
- Dochuťte pomocí pepře a soli.

Makrela není jediná ryba, že které lze připravit chutné pomazánky. Inspirujte se našimi pomazánkami z tuňáka.