Příprava: 25 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 l vývaru ( z kostí masa nebo bujónové kostky)
- 4 cibule
- 1 lžíce másla
- sůl
- mletý pepř
- pažitka
Noky:
- 1 lžíce másla
- 1 vejce
- 2 lžíce krupice
- 1 lžíce vývaru (nebo mléka)
- sůl
- špetka muškátového květu
Postup receptu
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme ji na kroužky
- Rozehřejeme máslo a cibuli na něm zlehka osmahneme do zrůžovění
- Pak ji zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme až do změknutí cibule
- Máslo utřeme s vejcem, lžící polévky a solí a pro chuť přidáme špetku muškátového květu
- Vmícháme krupici a necháme asi 15 minut odstát
- Pak lžičkou vykrajujeme malé nočky a zavařujeme je do mírně vroucí polévky
- Hotovou polévku posypeme sekanou pažitkou