Máte rádi obalovaný hermelín? V tom případě vám zachutná i tato lahůdka. Ve které se chuť tohoto jedinečného sýru snoubí se špenátem a cibulí.
Ingredience
- 4 cibule
- 250 g hermelínu
- 1 a 1/2 šálku špenátových listů
- 2 stroužky česneku
- strouhaný parmazán
- sůl, pepř
Postup
- Oloupejte cibuli a odřízněte spodní část, aby cibule mohla stát rovně.
- Cibuli vložte do nádoby vhodné do trouby, zastříkněte olivovým olejem a přidejte špetku soli a pepře.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut, dokud cibule nezměkne.
- Vyjměte cibuli z trouby a nechte vychladnout.
- Jakmile je cibule na dotek chladná, vyjměte střed cibule a nechte v ní otvor na nádivku.
- Vyjmutou část cibule nakrájejte na kostičky a dejte stranou, abyste ji mohli přidat do nádivky.
- Na pánev s malým množství oleje dejte prolisovaný česnek.
- Když se česnek rozvoní, přidejte kousky hermelínu a jakmile se rozpustí, přidejte nakrájený špenát a nakrájené kousky cibule. Po celou dobu míchejte.
- Každou cibuli naplňte sýrovou náplní a posypejte parmazánem.
- Vložte na minutku či dvě do trouby, aby se parmazán rozpustil.