Místo mletého hovězího masa můžete použít mleté krůtí, jehněčí nebo kuřecí maso. Během pečení cibule nezapomeňte kontrolovat hladinu vody, aby se rýže uvařila a změkla. Pokud jste milovníky sýra, posypte cibuli na konci pečení strouhaným sýrem.
Ingredience
- 5 cibulí
- 500 g mletého hovězího masa
- 1/3 šálku rýže
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- 1 PL rajského protlaku
- 1 čajová lžička sladké papriky
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř
Postup
- Oloupejte cibule a odřízněte konce.
- Cibuli vložte do velkého hrnce a zalijte vodou.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud cibule nezměkne, asi 15 minut.
- Opatrně cibuli vyjměte a nechte vychladnout.
- Když je cibule dostatečně chladná, opatrně z ní odstraňte několik vnitřních kroužků, abyste si vytvořili místo na nádivku uprostřed.
- Odstraněný vnitřek cibule nakrájejte.
- V míse smíchejte mleté hovězí maso, rýži, vejce, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, papriku a nakrájenou zbylou cibuli. Podle chuti osolte a opepřete.
- Důkladně promíchejte a směsí naplňte cibulové „skořápky“, které vložte do vymazané zapékací misky.
- Kolem cibule přidejte asi 2 cm vody. Přikryjte alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut.
- Poté alobal odstraňte a pečte ještě asi 5 minut.
Podávejte posypané petrželkou.