Cibule plněné mletým masem

Cibule plněné mletým masem
Příprava: 75 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 5

Místo mletého hovězího masa můžete použít mleté krůtí, jehněčí nebo kuřecí maso. Během pečení cibule nezapomeňte kontrolovat hladinu vody, aby se rýže uvařila a změkla. Pokud jste milovníky sýra, posypte cibuli na konci pečení strouhaným sýrem.

Ingredience

  • 5 cibulí
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1/3 šálku rýže
  • 1 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1 PL rajského protlaku
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup

  • Oloupejte cibule a odřízněte konce.
  • Cibuli vložte do velkého hrnce a zalijte vodou.
  • Přiveďte k varu a vařte, dokud cibule nezměkne, asi 15 minut.
  • Opatrně cibuli vyjměte a nechte vychladnout.
  • Když je cibule dostatečně chladná, opatrně z ní odstraňte několik vnitřních kroužků, abyste si vytvořili místo na nádivku uprostřed.
  • Odstraněný vnitřek cibule nakrájejte.
  • V míse smíchejte mleté hovězí maso, rýži, vejce, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, papriku a nakrájenou zbylou cibuli. Podle chuti osolte a opepřete.
  • Důkladně promíchejte a směsí naplňte cibulové „skořápky“, které vložte do vymazané zapékací misky.
  • Kolem cibule přidejte asi 2 cm vody. Přikryjte alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C  asi 40 minut.
  • Poté alobal odstraňte a pečte ještě asi 5 minut.

Podávejte posypané petrželkou.

Cibule s masovou náplní.
zdroj: 30seconds.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.