Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Tato marmeláda z červené cibule je bohatá, sladká, plná chuti a bez pektinu. Skvěle se hodí k sýrovému prkýnku, jako doplněk k hamburgeru či grilovanému sýru.

INGREDIENCE

  • 1 kg červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g olivového oleje vhodného na vaření
  • 1 hřebíček
  • 1 bobkový list
  • 1/2 hrnku cukru
  • sůl, pepř
  • 250 ml vinného octa

POSTUP

  1. Cibuli a česnek nakrájíme a opečeme na oleji.
  2. Do hrnce přidáme cukr, tymián, hřebíček, bobkový list, (chilli), pepř, sůl a ještě pár minut restujeme.
  3. Vaříme na mírném plameni 30 minut.
  4. Přidáme vinný ocet.
  5. Směs promícháme a vaříme dokud se neodpaří 1/2 tekutiny.
  6. Hotová marmeláda má mahagonovou barvu a pikantní chuť.
Marmeláda z cibule ve skleněné mističce.
www.bonappetit.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.