Tato marmeláda z červené cibule je bohatá, sladká, plná chuti a bez pektinu. Skvěle se hodí k sýrovému prkýnku, jako doplněk k hamburgeru či grilovanému sýru.
INGREDIENCE
- 1 kg červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 70 g olivového oleje vhodného na vaření
- 1 hřebíček
- 1 bobkový list
- 1/2 hrnku cukru
- sůl, pepř
- 250 ml vinného octa
POSTUP
- Cibuli a česnek nakrájíme a opečeme na oleji.
- Do hrnce přidáme cukr, tymián, hřebíček, bobkový list, (chilli), pepř, sůl a ještě pár minut restujeme.
- Vaříme na mírném plameni 30 minut.
- Přidáme vinný ocet.
- Směs promícháme a vaříme dokud se neodpaří 1/2 tekutiny.
- Hotová marmeláda má mahagonovou barvu a pikantní chuť.