Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 4 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 l masového nebo zeleninového vývaru
- několik kapek polévkového koření nebo podravky
- 1 žloutek
- 1 jablko
- šťáva z 1/2 citronu.
Postup receptu
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme ji dozlatova na másle
- Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, za stálého míchání zředíme studeným vývarem, našleháme a při mírné teplotě povaříme
- Omáčku pak rozmixujeme, osolíme, ochutíme kořením a žloutkem rozmíchaným v šálku vody nebo vývaru
- Oloupané jablko velmi jemně nastrouháme, promícháme s citronovou šťávou a vmícháme do omáčky
- Pozn: můžeme přidat i jednu menší nastrouhanou mrkev, omáčka má pak lepší barvu
- Podáváme s vařeným masem, uzeninou nebo i natvrdo vařeným vajíčkem a knedlíky